Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 294)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Animák sa vizuálne dosť podobá na nedávno rovnako vydarené dobrodružstvo - Na vlásku. I tu zaznie niekoľko piesní, v prvej tretine je toho viac než som obvykle ochotný zniesť, ale v ich prospech hovoria chytľavé melódie a dobré texty. V istých momentoch som ostal doslova zaskočený, pretože spevácke výkony určite presahujú bežné možnosti dabingových hercov. Na dokonale krásne animáky sme si zvykli, ale i tu o kvalite rozhoduje v prvom rade príbeh a ten sa vydaril. Vtípky i humor celkovo fungujú, obrovská ľadová príšera("Choďťe preč!!!...") je super, navyše je poučná, tak akoby mala každá rozprávka byť. Opäť pochválim i kvalitný slovenský dabing. Filmy pozerám zásadne s titulkami, ale každé pravidlo má svoje výnimky. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse před začátkem filmu byl pecka! Ráda chodím na tyhle disneyovky, vím, že nezklamou mé vnitřní dítě a měla jsem pravdu. Povedená byla postava princezny Anny, upřímná, rozverná a velmi vtipná s rázným direktem. Samozřejmě nejvíc mě rozesmíval sob Sven ... v jeho případě jsem se často bála, že budu nejvíc se smějící "dítě" v sále a rodiče ostatních dětí mě budou pštít ... tak jsem se s velkými obtížemi dusila smíchy až mi tekly slzy. Vysmátý sněhulák Olaf, který nejvíce touží po létě mě dostával do kolen a musím pochválit i hudební složku, krásné písně a povedený dabing, doporučuji :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Sobi, kteří jsou skvěle připraveni na sníh a zimu, jsou schopni snížit teplotu v nohách téměř na bod mrazu, aby v extrémních povětrnostních podmínkách dokázali udržet stabilní teplotu zbytku těla. Jsou také překvapivě rychlí: nově narozené sobí mládě dokáže hravě předběhnout člověka, což vysvětluje, proč se Kristoff (Jonathan Groff) spoléhá na Svena ve chvíli, kdy se potřebuje co nejrychleji dostat k Anně (Kristen Bell). (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama