Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (394)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na rovinu musím přiznat, že mě překvapilo, jak dospělou fantasy představuje jádro příběhu druhého Ledového Království. Ale stejně tak musím zdůraznit to "jádro". U Disneyho totiž na otázku vyrovnávání se se zpochybněním našeho dědictví a důvěry v rodiče, a také na pokračující Elsiny pochybnosti o tom, zda někdy pochopí sebe sama, a také zda obstojí jako ochránkyně svého lidu, navěšeli typická cinkrlata od dětinského humoru přes osmdesátkově znějící songy (Kristoff je druhý Lionel Richie, včetně videoklipu uprostřed filmu, WTF?) a roztomilé pišišvory - a také afroame..., pardon, afronordického důstojníka - a jako už tolikrát zabili něco, co mohlo být výjimečné. Zůstala jenom úžasně animovaná pohádka, která má momenty, kdy i dospělému může zatrnout, a opět velmi silnou Elsinu píseň (Show Yourself/Ukaž Se) - ale není třeba se nechat mýlit, stále je to prostě Disney, a podle toho to také se všemi dopadne;) Uznávám, že místy je to opravdu působivé, a odhalení, co vlastně byl zač zpěv v roztmívačce prvního dílu, docela "wow", stejně jako "bod zlomu" v Atohalanu a magie živlů vůbec. Oceňuju, že se tvůrci pokusili posunout od sesterské lásky k skutečné dospělosti (dobře, u Anny ještě ne úplně, ale i ona vyzrává) a hledání sebe sama, a nadnesli ty mnou na začátku zmíněné otázky, ale i když je to příběhově rozhodně lépe zvládnuté než nelogičnostmi prošpikovaná jednička, asi bych spíš ocenil, kdyby Anna taky objevila svoji kouzelnou moc a stala se Sithem:D Ale není třeba si zoufat, do třetího dílu času dost:) In your face, Disney, za to, co jste provedli se Star Wars, tohle budete poslouchat docela dlouho:P Ale abych to nějak zakončil, bude fér přimrazit téhle záležitosti 70%, byť z jiných důvodů než proč jsem totéž dal prvnímu dílu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově až moc jednoduché, ale nemůžu říct, že by to bylo úplně neoriginální. Přeci jen udělat animák bez jakéhokoli ústředního záporáka není jen tak a působí to fakt osvěžujícím dojmem. Animace je krásná a to jak krajinky, tak rozpohybování postav. Je to celé docela temné (ne však tak, jak naznačoval trailer) a hlavní dvojice působí příjemně živě. Nevím čím to, ale charaktery rozanimované tvůrci Tangled či prvního Frozen na mě působí nejen mimikou, ale i tím, jak jsou napsané, mnohem víc lidsky, než jak je tomu u drtivé většiny konkurenčních animáků. Elsu a ještě roztomilejší Annu si proto nelze nezamilovat. A právě v kontrastu s potemnělou atmosférou, realistickými krajinkami a uvěřitelnými postavami tam (opět) ten infantilní Olaf působil jako pěst na oko. Jar Jar ve formě sněhuláka, který jako kdyby do Frozen přeskočil z naprosto jiného filmu. Hudební čísla fajn. Druhé Let It Go se sice nekoná, jinak ale muzikálová pohádka, jak má být. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Disneyho princezny jsou nejoblíbenější mezi nejmenšími a to nejen holčičkami. Hold ale já jsem starší a i vševědoucí, tedy jak řekl Olaf(který byl taková vtipná propojovací část mezi dětmi a dospšlými). A podle mého, první díl byl lepší, tohle už byla spíš jen dokončovačka, protože první Frozen vydělal hodně peněz. Jinými slovy, zazpívat, zachránit a konec.... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

1 jsem sice neviděl celou, ale tohle mě moc nebralo. Neříkám, že tam nejsou dobré momenty, ale cílovka je někde jinde. Nehledě na neustálé zpívání. Moc nechápu ten všeobecný hype kolem tohoto fenoménu, ale malým holkám se to zřejmě líbí. Dnešní pohádky už se ubírají jiným směrem a stereotypy ohledně princezen, které čekají na vysvobození od prince se postupně boří. I tak je to ale zajímavé doplnění a prohloubení mytologie tohoto světa. "Stavíš ráda sněhuláky?" ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama