Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Skvelý sci-fi film! Dokonca ma dostal omnoho viac ako Elysium či Oblivion. Absencia akcie znižuje moje ohodnotenie. Nezabilo by ma pozerať sa na to o pol hodinu dlhšie. Pol hodina by mohla filmu značne pomôcť. Skvelá sci-fi face zrodu mašiny mi, utkvie v pamäti snáď naveky a žiadny iný film nebude pre mňa dostatočnou lahôdkou filmového kyber sveta. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezávislý dystopický thriller z blízkej budúcnosti mieša romantiku s politikou a hrdo sa hlási k tradícii science-fiction, kde sú myšlienky dôležitejšie ako špeciálne efekty. Efektívne minimalistická prehliadka originálne sa dotýkajúca otázky, čo odlišuje človeka od stroja, stojí na atmosfére a podmanivej práci so zvukom a hudbou. Filmov na podobnú tému som už videl viac, tento patrí k tým ľahko nadpriemerným. Technické prevedenie je vcelku vierohodné, páľava morálnych a etických otázok je na prijateľnej úrovni. Ani príliš nebagatelizuje, ani príliš netlačí na pílu. Dej plynie v pomalšom tempe, triky sú na slušnej úrovni a aj herecké výkony sú prijateľné. Hoci film v podstate neprináša nič nové, patrí k tým lepším filmom z tohto žánru a stojí za to ho vidieť. ()

Reklama

gicous 

všechny recenze uživatele

Postupně začne selhávat příběh, který se stává více a více upracovaný, nucený a neuhlazený. Jednotlivé příběhové segmenty na sebe nenavazují a fungují spíše odděleně, než-li v rámci celku. Největší šok mi způsobil, a to doslova, akční závěr, který tady asi přivandroval nedopatřením z nějakého předtočeného desátého dílu Univerzalního vojáka. Že by střihač a režisér slepili ve střižně dva různé filmy a nevšimli si toho? Teď už je pozdě někomu spílat, zbývá než-li litovat možného potenciálu, jež v sobě tento nízkorozpočtový film měl. Škoda ústředního hereckého dua. Škoda netradiční ale výborné hudby. A škoda pěkného vizuálu, který musím ocenit o to více, že tvůrci zjevně pracovali s omezeným rozpočtem. Kdyby se jednalo o čistě akční film od samého začátku, neměl bych proti filmu víceméně, co říct. Ale vzhledem k ladění celého sci-fi do temných a dramatických tónů (v první polovině) a naopak kvůli thrillerovým a akčním zkratkám v závěru, se jedná o dost rozporuplný sci-fi počin. 5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé sci-fi. Je fajn zase vidět něco o umělé inteligenci a o tom, kde je hranice mezi vytvořeným a získaným. Může mít umělá inteligence vlastní vědomí, vlastní emoce, vlastní myšlenky? Není to až tak originální, je to místy docela nudné, ale rozhodně se na to dá dívat. Možná kdyby byl trochu větší rozpočet na zajímavější trikovou stránku. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné nízkorozpočtové sci-fi s malinko ohraným dějem, který ničím nevybočuje z mnohých šablon. Snad i proto mne malinko zklamalo, že se nijak víc nerozvinul. Naopak jsem byl ohromen skvělými efekty a zvláště propracovanými maskami. Celkově koukatelné béčko se sympatickou hlavní hrdinkou. 50% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama