Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 1

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, který je dle mého názoru dostatečně poutavě zpracován a ukazuje, že i relativně dobří lidé mohou páchat zločiny a také to, že peníze jsou častou příčinou krachu mezilidských vztahů. Jim Sturgess potvrdil, že dokáže zahrát i něco jiného než roztomilé zamilované hošíky, což je osvěžující. 75 % ()

charge 

všechny recenze uživatele

Heinekenovo pivo stojí totálně za hovno, navíc skupováním a částečnou likvidací pivovarů a tím i konkurence po Evropě sice ponechá původní nálepku, ale to co se potom prodá v půllitru, nebo láhvi, má ve výsledku podobnou kvalitu, jako jejich produkt z ústředí, někdy i horší. Jinak film samotnej ničím nepřekvapí a akorát se snaží poučovat o tom, že krást je špatný a život zloděje únosce už nikdy nebude takovej jako předtím. 30% ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Bylo to dobré, divák se dozví, jak se plánoval a jak probíhal únos nejbohatšího muže v Holandsku. Já jsem ani nevěděl, že se něco takového stalo, takže jsem si tímhle filmem rozšířil obzory. Ale přeci jen tomu něco chybělo, možná to mohl být více napínavé, a tak dávám průměrné 3*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Trošku tomu chybělo takové té thrillerově/akční atmosféry". S tým sa dá na 100% stotožniť. Únos multimilionára a napätie nikde. Akurát sa človek zasmial, ako si Heineken robil z únoscov prdel. De Vriesova kniha bola vraj sprznená, možno práve to bola chyba a ten kúsok, ktorý filmu chýbal na to, aby sa stal výborným thrillerom. Lebo sálala z toho frigidita. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta kámošů bez práce a plán na rychlé zbohatnutí. Kluci to měli dost dobře promyšlené, ale jak už to tak bývá, vždycky se stejně něco po.ere. Fain jednohubka se zajímavým obsazením, ale tak nějak po zjištění faktu, že de Vries se nakonec od filmu distancoval, protože se prý nedržel historických faktů, už to nadšení vyprchává. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Willem Holleeder (Sam Worthington) bol kráľom holandského podsvetia a bol zodpovedný za objednanie niekoľkých vrážd, medzi ktoré patrila v roku 2003 aj vražda jeho bývalého najlepšieho priateľa a spoluúnoscu Cora van Houta (Jim Sturgess). Keď bol film uvedený v roku 2015, Holleeder bol vo väzbe a čakal na súdny proces. V júli 2019 bol Holleeder uznaný vinným z piatich vrážd a bol mu uložený doživotný trest. (Arsenal83)
  • Film založený podľa skutočnej udalosti, poskytuje detailný pohľad do únosu, pri ktorom bolo vyplatené vôbec najvyššie výkupné za jednotlivca v histórii a to 35 miliónov holandských guldenov, čo je približne 16 miliónov libier. (robo7773)
  • Zelené fľaše Heineken použité vo filme nie sú správne. V tom čase sa Heineken v Holandsku predával len v hnedých fľašiach. (Arsenal83)

Reklama

Reklama