Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Pokud máte doma terárium, v něm tři hady, z nichž dva nechtěj spát a jeden nechce žrát, tak toho jednoho utraťte a těm zbylým dvěma pusťte Survivor. Možná, že když se občas objeví Bond (nemyslim toho przniče Krejga), tak se na chvilku s nervózním "sss" proberou, ale nakonec je to dokonale ukolébá ke spánku, ale bacha, aby to nebyl spánek věčný. Něco podobnýho se totiž stalo mně, podařilo se mi u toho třikrát vytuhnout a tudíž to považuju za solidní film pro uspávání jak hadů, tak i kojenců. Nejde totiž v podstatě o nic jiného, že se dva honěj a vy jen čekáte, kdo koho dožene. Za balast se pak dá označit 75% filmu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Utíkej, Milo, utíkej, honí tě Brosnan divokej…“ Mile natočené, avšak nemile unylé a fádní honění Mily napříč Londýnem. Prostě takové nedomrdlé Tři dny s kondomem osazené asexuální Redfordvičovou a precizně záporným Bondem, co se jí snaží Piercnout skrz hlavu. Ale pokud zrovna nemáte do koho píchnout, je to určitě lepší než monoskop nebo počítání hrbolů v omítce. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutečně hloupá spatlanina! Přitom potenciál to má, vizuál je skvělý, kameraman kouzlí, co se dá. Ale scénář stojí na vodě. Postavy se chovají jako idioti, policie včetně ministryně obrany věří, že za vším stojí jedna ženská, která přitom asi těžko může být na několika místech současně, důkazy se válí policii u nosu, ale ta je ignoruje, v Londýně vybuchne velká továrna, ale jen jeden, dva lidi ví, že jde o dílo nějakého Hodináře, a policie pořád honí jednu blbou babu, která má víc štěstí než nějakého výcviku a přežívá jen díky obezličkám scenáristy. Prostě to uráží inteligenci. Kdyby si to nehrálo na velký film, ale šlo o tuctové béčko s Van Dammem, ok, proč ne? Ale takhle? Navíc ta politická korektnost - u pasové přepážky se zezadu zabírá muslimka s šátkem a hned vedle jeptiška se šátkem, jako hele, podívejte, je to to samé. Není, fakt že ne. Film v podstatě táhne jen Pierce Brosnan, i když v záporné roli. Mimochodem, nikdy jsem si víc nepřál, aby záporák zmlátil klaďasku, jako tady. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná Milla nasere dokonalého záporáka Brosnana tak, že to radši zabalí sám. No není to tak přesně, ale tento film nemá vůbec žádný reálný podtext. To, co si špionské filmy tak těžce často budují (tedy jakousi aspoň jakože reálnost), je tady popřeno tolikrát a takovými způsoby, že to není už ani vtipné. Akčně to také není nic extra, kameraman si rozhodně nevybral ten nejlepší den a scénárista to asi psal u několika deci vína. Fantasmagorie, na které zaujme akorát tak Brosnan. O to větší škoda rychlého konce. Stručně řečeno - Brosnan v roli Willisova Šakala a Milla jakoby francouzský komisař Claude Lebel. Jen ta reálnost je prostě úplně v tahu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama