Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Za doprovodu hip-hopu a rocku si to rozdávají američtí „niggas“ s Tchaj-wanci a celé to kočíruje polský režisér. No řekněte, není to nadnárodní akční film? Rozum používající divák odpoví, že ne a tomu, který těsně před zapnutím filmu vypne mozek, to bude úplně jedno. Uznávaný kameraman Andrzej Bartkowiak patří k „producentským filmařům“. Je jim jedno co točí - může to být úplně cokoliv - hlavně, že „něco“ točí. Jet Li, DMX a ukradené černé diamanty. Ano, příběh je přesně takový, jak napoví předchozí tři indicie. Chce se mi říct, že o příběh zde nejde, že jde hlavně o akci, jenomže to o Cradle 2 Grave neplatí. Ne, že by snad akce nepostrádala nápaditost a švih, ale není jí tolik, kolik by jí takový akční film měl mít jak se sluší a patří. Na to, že hlavní role připadla Jetu Li, se ve filmu kope velmi poskrovnu a při faktu, že „niggas“ nosí zbraně, se ještě skromněji střílí. Ale ať si vzpomenu na jakoukoliv scénu, tak si ji dokážu vybavit velmi přesně. Naštvaní dobrmani, zápasnická aréna nebo čtyřkolka. Na to se jen tak nezapomíná, ale fakt, že bych toho chtěl na vzpomíná víc, je neodbytný. (Ne)herectví Jeta Li je už něco, na co jsem si zvyknul. DMX patří k těm raperům, kteří dokáží i něco zahrát. Oscara se asi nedočká, ale Zlatých malin se taky bát nemusí. Ukňouraná, hláškující kulička Tommy, Anthonyho Andersona je bombastická. Co na tom, že šance na to, aby něco zahrál je asi stejně veliká, že zhubne aspoň 50 kilo. Inu, ač je Cradle 2 Grave „jenom“ akčním filmem na jedno použití a není radno u něj přemýšlet, tak na průměrné hodnocení doskakuje jen velmi těsně, protože ani v tomto žánru rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, což při jménu režiséra přece jenom trošku zarazí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Milujem úsvit. A šteniatka. A som obdarený. Robím si na ňom uzol. Niekedy sem môžem prísť, niečo ukradnem, ty na mňa skočíš, budeme sa po sebe váľať a potom mi dáš putá.“ LOVCA POLICAJTOV z roku 2001 dodnes (február 2010) pokladám za poslednú „rozumnú“ seagalovku. Za úspech ju pravdepodobne pokladali aj jej tvorcovia a tak sa rozhodli si to o dva roky zopakovať. Stevena vyhodili, ale inak zostal režisér Bartowiak, producent Joel Silver i herci Anthony Anderson, DMX a Tom Arnold. Plus ako hlavnú hviezdu pribrali diabolského Jeta Li. Pravda, ich výsledná KOLÍSKA DO HROBU nie je príliš „buddy movie“ – DMX je v skutočnosti „gangster s dobrým srdiečkom a starostlivý ocinko“ („anjelíčku môj strážničku, stráž mi moju dcérečku“ – niečo také trápne som dlho nevidel) a Jet Li toho, pravda, nikdy veľa nenahovoril. Takže buddy movie ani nie. Ale akonáhle začne akcia (áno, väčšinou samoúčelná, ale no a čo) alebo humor (Tom Arnold a Anthony Anderson v tanku), dá sa. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jéé tak to bylo něco. Žlutí a černí lidi se ve filmu mlátěj kvůli černým šutrákům, který vpadají jak kus uhlí z ostravskýho regionu, ale aby jsme nepovažovali děj za pitomost, snažej se nám tvůrci filmu nekecat, že to není uhlí, ale diamantííí . Kdo chce vidět docela dobře udělaný choreo soubojů, nebo jak sluší červená krajka na čokoládové slečně má jedinečnou možnost. Bohužel příběh o tom, kdo nakonec získá pár kousíčků uhlí už nic jiného nenabízí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slusnej akčňák, bohužel zase s naprosto stupidním a ohraným dějem plným klišé. Jedinej kdo to jakž takž zachraňuje je docela drsnej Jet-Li a jeho bitky, sice jich mohlo být víc, ale i tak dokázaly film pozvednout. Jenže nikdo jinej mu moc nepomůže a na nějaký akce na záchranu dcery nejsem moc zvědavej, takže nakonec jen průměr ()

otík 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na něco podobného jako Lovec policajtů, ale nebylo to přesně ono a určitě o třídu horší. Zatímco DMX dělá to, co vždycky, Jet Li dostal docela málo prostoru ukázat, co v něm je. Sice když už se do boje dá, stojí to za to, ale ještě by to chtělo méně střihu, abychom opravdu viděli, jak je dobrý a rychlý. Velmi dobrý je Dacascos, skutečně béčkový král. Vadily mi hodně průhledné digitální triky, potěšil mě Tom Arnold. Když to vezmu kolem a kolem, vlastně to nebylo nejhorší (i když střed filmu jsem hodně prozíval). A za začáteční Jet Liho originální seskok z mrakodrapu po balkonech přidávám půl hvězdičky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Členy UFC Tita Ortize, Randyho Couturea a Chucka Liddella vybral do boje v kleci s Jet Lim osobně producent filmu Joel Silver. (POMO)
  • Hra, ktorú hraje Vanessa na počítači, sa volá "Theme Park World". Hra sa podobá hre "Roller Coaster Tycoon". (ČSFD)
  • V závěru filmu lze pod odlétajícím vrtulníkem spatřit běžící filmový štáb. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama