Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Final girl - teda posledné dievča, ktoré v hororoch prežije vyčínanie zabijaka. Jedná sa spravidla o to najnevinnejšie. Množné číslo (final girls) môže zdanlivo napovedať, že ich bude v príbehu viacej. Nebudem už ďalej prezrádzať, no z mojej strany poviem, že vtipné scény a hlášky mi nepripadali dostatočne vtipné aby som sa na nich zasmiala a naopak hororové scény neboli dostatočne strašidelné aby som sa zlakla. Čiže veľa vecí tu nefungovalo tak, ako malo a navyše ani postavy neboli bohvieako sympatické. Horor/komédia, ktorý je z podobného súdka a zafungoval by som vedela menovať Severance, ten sa naozaj oplatí vidieť. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní Hororová komedie, u které si připomeneme hlavně starou klasiku Friday the 13th (vtipném podání). Super herecké combo, kamera, prostředí, no prostě pecka jako blázen. Jediné mínus a proč nenapálím 5* je PG-13 = jsme ochuzeny o Gore a sexy scény, což je škoda, protože to mohl být pro mě jeden z TOP zábavných Hororů se vším všudy. Ale i tak, jsem se celou dobu parádně bavil, hlavně u scének s Adamem Devinem. Doporučuji, stylovka jako prase, super relax. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Komediální horory jsou buď perfektní a nebo nudné a bez jakékoliv atmosféry. Tohle je bohužel ten druhý případ. A je to škoda, protože jsem si tak moc přál, aby to byl ten první. Herecky je film slušný a máme tu i známé tváře. Zápletka nijak neurazí a vlastně je i vcelku originální. Mladí se dostanou do starého filmu a hledají cestu ven. Kinový film jakoby z oka vypadl původnímu Pátku 13. Navíc několik vtipů je povedených a u filmu jsem se docela bavil. I když uznávám ve výsledku to není nic světoborného a mrzí mě, že film nedokáže bavit víc. Ona složka hororu je tady vlastně zbytečná a ke klasickému slasheru to má daleko. Komedie to zase není dobrá, takže tenhle mix nefunguje. Kdyby to mělo víc humoru, tak klidně, takhle to má jen citlivý děj mezi dcerou a mámou. Což já ocením vždycky. Navíc je Taissa krásná a hlavně talentovaná herečka. Zahrát to takhle emotivně není sranda a jí to naprosto věříte. Finále je pak k uzoufání pitomoučké. Škoda. (48 %) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mnou jeden z neočekávanějších hororů za poslední dekádu. Můžu napsat jen to, že jsem spokojen. Final Girls už od začátku hraje hlavně na zábavnou a originalní notu. Jak po příběhové stránce, která je velice povedená a umí zahrát i na dramatickou strunu, tak po stránce kamerové, kde kamera litá celkem nevídanými úhly a taktéž potěší celková barevnost celého snímku. Film je hravý, vtipný, zajímavě natočený a nepotřebuje k tomu ani stříkance krve, střeva či vysoký bodycount. Stačí forma, kterou je představen a zahrán. Pár scén mě upřímně dostalo a takovej Crazy dialog s borkou na práškách je pro mě Top flmu. Je to PG-13 takže s kozičkami nepočítejte uchyláci. Kdo má rád, staré slasher klasiky jako Pátek 13 či Burning, tohle je přesně ten film, který těmto flickům vzdává úctu v tom nejlepším světle ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá připomínka krvavých letních táborů z především 80.let s Jasonem a jeho mačetou v čele. Film ve filmu není samozřejmě nic nového, jen nevím, proč jako první se mi vybavili Dva nosáči a video... Nebyla to úplně špatná parodie, jen jí chybělo více šťávy. Zbrojní pasy neodkryté, o sexu se stále jen kecá (dobře, to se dá odpustit) a gore? kde byly gejzíry krve? (to se odpustit nedá). Za větší masakr bych šel s hodnocením nahoru. Ale potěšila mě muzika, z níž musím vyzdvihnout ,,Bette Davis Eyes" od K.Carnes a ,,Mickey" od T.Basil. Jo a Bananaramu... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)

Reklama

Reklama