Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (241)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sákryš, kam se tento film poděl. Tenhle společný projekt toho nejsympatičtějšího páru v Hollywoodu jsem vyhlížel dlouho a zasáhl mne od samotného začátku. Sice mě více bavila ta první půlka než ta druhá, ale celkově se jedná o dojemný propracovaný příběh, který překvapí absencí červené knihovny a nahlíží na zmíněné dilema z trošku realističtějšího směru, i když taky ne úplně. Nicméně vytříská z člověka emoce a ačkoliv by při jiném obsazení na mě film zřejmě takový dojem nezanechal, jsem za tyhle menší projekty velmi rád...9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásny baladický príbeh, kde v prvej hodine sa po sérii nádherných obrázkov a tej chémii medzi Fassbenderom a Vikander domnievate, že pôjde snáď o romantickú báseň. Druhá hodina to celé dramaticky strhne a zauzlí tak, že v podstate mám pocit: Prečo ten Fassbender berie roly, kde vždy robí zlé rozhodnutia? Morálna premisa tu je stanovená tak, že možno ťažko určiť, aké riešenie by bolo najlepšie, ale Fassbenderov krok by neurobila väčšina mužov. Do pocitov postáv sa ale každopádne vcítia viac ženy. Herecky som už naznačil, že hlavnej dvojici to ide znamenite. A keďže sa Oscary udeľujú za blbosti, tak Vikander je vo svojej vrcholnej role štúdiom nenominovaná. Vypichol by som ale aj fantastický herecký výkon malého dievčatka. Pôsobila tak prirodzene, že má veľkú šancu stať sa v budúcnosti hviezdou. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Melodrama s psychodramatem s náladou konce světa na mořském pobřeží u opuštěného majáku. Musí se to sledovat jako pohádka bez zapojení rozumu. Občas padají perly jako z červené knihovny - milá se ptá nápadníka: "Jaká jsou vaše přání?" Odpověď "Žít, to mi úplně postačí". Není to oslňující film, ale na velké plátno patří. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Příběh byl krásný, herecké výkony Fassbendera, Vikander a Weisz parádní, kamera a záběry na přírodu nádherné...no prostě atmosféra vykreslená na jedničku s hvězdičkou... ale ta stopáž! To neskutečné protahování! To bylo utrpení. Zkrátit o půl hodiny a hned bych dala o hvězdu lepší hodnocení. Takhle nelze než 3*, protože už tak od 60. minuty jsem si říkala, že snad usnu a nic se tam neděje. Protože jóo to vzrůšo začalo až tak od 90. minuty, ale i to vzrůšo nakonec protahovali, až už to ani vzrušující nebylo. A upřímně ten úplný konec aka po xy letech mohli zcela vypustit, to už bylo bezostyšné hraní na city, aka jak ještě na konci zkusit vyloudit nějaké sladkobolné slzy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle má, dámy a pánové, vypadat promyšlené citové vydírání a celovečerní ždímačka slz, která doopravdy funguje. Režisér z lidí může dělat uhranuté plačící loutky, lze tak ale činit něžně a s odzbrojující nenuceností, nejen chladnokrevně a za záměrem utíkání se vstříc drzému kalkulu. Old's cool. "Četlo" se to úplně samo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Maják na ostrově Janus, na kterém se příběh odehrává, je skalnatý nehostinný ostrov na jihozápadním pobřeží ostrova Anvers v souostroví Palmer. Název Janus Island pro starověké římské božstvo Janus, který byl strážcem bran, vznikl kvůli poloze ostrova u vchodu do přístavu Arthur. Tam se ale netočilo, točilo se na v Lighthouse na Cape Campbell v Marlborough na Novém Zélandu, kde se obsazení a posádka střídá v turnuse pět a půl týdne. (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2016 na Benátském filmovém festivalu. (BMW12)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama