Reklama

Reklama

Když mladý nizozemský stát, stojící na prahu občanské války, napadne Anglie společně s Francií, najde se pouze jediný člověk, kterému lze svěřit velení holandské flotily. Je to Michiel de Ruyter, který vešel do světové historie, a zejména do dějin námořních bitev, jako jeden z největších admirálů vůbec. (Film+)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Protože od ME ve fotbale v Německu 88´ už uplynulo hodně času, museli si Holanďané znova nafouknout svá ega národního uvědomění a tak vznikla historická vzkazka o admirálu Michieli de Ruyterovi, modle nizozemského válečného loďstva 17.století. Tady sice při snaze o věrnou podobu připomíná kníratého Meat Loafa, ale jinak je to mazaný stratég, co zesměšnil Angličany sebevědomou akcí proti ústí Temže, mužstvem milovaný „Dědeček“, vzorný manžel nestárnoucích dětí a odvážný hrdina, který by kvůli třísce v palci rozhodně neřekl: „Au, to bolí..! Přerušte útok!“ Z řemeslného hlediska oceňuji docela dost muziky za málo peněz, ale po jistém čase se i ta okatě digitální muzika začne zajídat. Když si přidám brutální nadužívání zpomalených záběrů v doprovodu s hudbou epičtější, než když Frodo se Samem čekali na přílet Orlích aerolinek, jen pár vteřinovou přítomnost R.Hauera a i přes fabulaci nepříliš funkční dramatický oblouk, pak docela nechápu, jaké množství uživatelů tady vyjíždí s pětistěžníky. Asi to bude tím, že od 7.B, kdy spolužákovi zničili křižník na E3 až E7, nezažili pořádnou námořní bitvu.. Škoda, že se látky nechopil Verhoeven, byly by aspoň víc vidět cecky i krví zbrocené námořnické necky (i když lynč bratří de Wittů už splňoval jisté parametry).. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani já nejsem příliš velkým fanouškem námořnických bitev, ale tohle prostě má koule a po zhlédnutí lákavého traileru jsem si vše pouze potvrdil.. 130 minutový Nizozemský příběh Admirála Michiela de Ruytera, který vtáhne diváka od začátku až do konce. Nabízí poutavou výpravu, velkolepé bitvy, obstojné herecké výkony, strategii, diplomacii i krapec politiky, kde se dá sice lehce ztratit a zamotat, takže potřeba věnovat plnou pozornost. Solidní film v každém ohledu. Mínusem snad jen stopáž. 80% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš zamerané na námorné bitky a preto ma nezaujalo. Ja chápem, že Holandsko veľmi na suši nebojovalo, ale mňa to veľmi nebavilo. Zaujímavé bolo akurát historické pozadie a tie intrigy urodzených rodín. Nemyslím si, že by tento film nejako obohatil divákové vedomosti. Veľmi rýchlo sa na neho totiž zabúda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě Holanďani tím velkolepým "bayovským" stylem naprosto vyazili dech. Ovšem je otázka jestli takový styl sedí k historické události, protože to blockbusterové pozlátko přebijí onu historickou atmosféru a přirozenost. Příběh je to neskutečně zajímavý a film nabídne mnoho zajímavých scén. Jen si úplně nejsem jist zda atraktivita vyprávěnínyla maximálně možná. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh, pekne natočené námorné bitky, ale prečo preboha musel režisér toľko masturbovať samoúčelnými spomalenými zábermi? Mám ich rád, veľa scén vďaka nim vyzerá efektnejšie, no čoho je moc, toho je príliš. Film mohol byť kratší o pol hodiny, ak by sa využívali v správnej miere, nie spomaľovať každú chvíľu úplne nepodstatné veci, ako cválanie koňov, ktoré ťahajú koč... Niekto chcel byť tak moc cool, až to zvrzal a spravil z toho len ďalšiu bayovku. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • 6 rokov trvali práce na zhromažďovaní podkladov a písaní scenára. (beso74)
  • Na začiatku filmu je možné v úlohách námorníkov na lodi vidieť skutočných námorníkov holandského námorníctva. (beso74)
  • Film popisuje obdobie od bitky pri Scheveningene (31.7.1653) až po 18.3.1677, čiže obdobie dlhé 24 rokov. (beso74)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama