Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

duddek 

všechny recenze uživatele

Perfektní ústřední písnička, kterou si pamatuju ještě z dětství. Děj je ovšem poněkud spletitý i pro dospělé, natož pro děti. A Idefixova nekonečná "plavba" kaskádovitým systémem stok obsahuje tolik pádů hloub a hloub, že musel skončit několik kilometrů pod zemí. Ale nuda to není. :) | "Ten chlap má děsnej kamenopis, nepřečtu to." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dalši film o Asterixovi a Obelixovi, ktorý je lepší ako asterix v Británií. Vtipné svieže síce bez pirátov, ale všetko sa to vykompenzuje výkonom indefixa, ktorému som zo všetkých najviac držal palce. Jediné čo ma mrzí že nie je viac takýchto rozprávok lebo tieto mali dušu a vtip aj to správne moralizovanie , ktoré nemohlo nikoho uraziť. Je to skrátka king medzi rozprávkami. Slovenský dabing a indefix rules ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a překvapení pro Cézara dokládá rozmanitější možnosti animovaného filmu oproti sešitovým předlohám, byť jsou sami o sobě kultem. Romantické linie jsou divácky atraktivní, a když k tomu připočteme nemotornou těžkopádnost prostoduchého siláka, je o slibnou základní zápletku postaráno. Je hřmotnější a zběsilejší, s jízlivou drzostí si vychutnává výdobytky vlastního výsostného postavení a vše směřuje ke svému cíli, kterým je demonstrativní přehlídka nejmocnější říše a porobených barbarských národů. Nebýt té zpropadené galské vesnice v zapadlém koutě Armoriky! Římští legionáři jsou blázni, obchodníci s otroky nemají vždy zaručený výdělek a pro oba hrdiny je aréna gladiátorského cirku jen příjemným zpestřením na cestě za spravedlností. Překvapen je Caesar i celá jeho říše, nikoli ovšem hlavní hrdinové. Příjemné k odreagování, více netřeba. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze pro mě nejvtipnější film s dvojicí Asterix a Obelix se skvělým a jedinečným českým dabingem. Nespočet kultovních hlášek a jedinečnýcc vtípků. Namátkou pár krásných citátů: :-) Briseradius: Konec. Šmytec. Šlus. Loučím se s tebou. Caius Obtus: Kam jdeš? Briseradius: Půjdu radši prodávat preclíky. (Vypadne z okna.) :-D Lazebník: (zženštilým hlasem) Milí hošové... svlíkněte se. :-D Obelix: Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě. ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama