Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Jack Holloway a kapitán Lucas uskutečňují zkušební let s novým typem neviditelného letadla Phoenix 3. Z řídící věže s nimi komunikuje Jackův nejlepší kamarád a téměř člen rodiny, kapitán Sparks. Po příletu jim všem gratuluje sám jejich velitel generál Jacobs… Lucas se nabízí, že Hollowayovi zkontroluje kombinézu, protože ten pospíchá, aby strávil weekend s manželkou Jessicou a dcerou Nicole. Na piknik s nimi jede i Sparks. Major Holloway je však náhle odvolán… Když opět začne vnímat, na nic si nevzpomíná. Je však obviněn, že ukradl nový typ letadla a ukryl ho na neznámém místě. Je podezřelý, že má vazby na nějakou teroristickou organizaci. Přestože generál Jacobs svého nejlepšího pilota brání, je rozhodnuto, že se podrobí soudnímu vyšetřování… (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bohužel, hrozně suchá věc. Vůbec se nehláškuje, akce je nulová, záporák umře trapnou smrtí a celé takové nezáživné. Dolph sice zmlátí typa gaučem, ale to je tak jediný světlý moment. Scénář taky nic moc, ale to u takovýhlech filmů neberu jako mínus. Jedna hvězda za standartního Lundgrena navíc. -"Jak dlouho v tom svinstvu jedeš? Hnusnej zrádče!" ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhém rozmýšlení jsem se odhodlal po několika letech podívat na tento už jednou zavržený film a musím uznat, že to nebyla chyba. Už dlouho jsem se u akčního filmu tak nepobavil (teda spíš na účet filmařů, ale to není důležité). Téměř každá scéna vyvolává úsměv (ten škodolibý – jak je to blbé a špatně natočené!). Tohle snad ani nemohl scénárista myslet vážně a napsal to jako akční komedii. Ukradnout neviditelné útočné letadlo, no proč ne, ale ta střílečka u Dolpha doma a přežití jeho ženy po bodné ráně nožem přes 20 cm je hodně velká fantazie. Navíc ty hlášky a komediantství Lundgrenova parťáka vůbec nekoresponduje s tím, že teroristé z řad americké armády chce útočit raketami na Bílý dům (jak nereálné před zářím 2001). Film svou stupiditou a nelogičností především v jednání záporáků připomíná sebe shazující „Masakr na střední škole“ – až nechtěně hodně humorný a lehce předvídatelný. Jenže na rozdíl od „Masakru“ zde Lundgren vypadá velmi dobře, je z něj správný tvrďák, ještě ho asi bavilo chodit do posilovny a navíc ho dabuje Pavel Soukup, čímž mu dodává hodně slušné charisma (které mu jako herci totálně chybí). Kupodivu zde ani není Lundgren až tak prkenný, zvláště při odlehčených scénách to vypadá, že se docela při natáčení i bavil. Ale přesto všechno dvě hvězdičky je za toto typické béčko až moc. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Děj ve zkratce : americký prezident omylem shlédl pár filmů s Dolphem Lundgrenem a utrpěl z nich tak těžkou psychickou újmu, že se rozhodl Lundgrena zlikvidovat. Ale musel to udělat nenápadně, protože beztrestně zabíjet lidi nemůže ani prezident spojených států (pokud to není mimo území USA, samozřejmě). Udělá to tedy rafinovaně. Ukradne neviditelnou stíhačku, do ní strčí Lundgrena, zmáčkne zneviditelňovací tlačítko, přeletí přes hranice a tam chudáka Dolphíka podřízne jako podsvinče. No, možná to nebylo přesně takhle, ale tak by se mi to líbilo... ()

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Jasně, příběh je spíše z říše fantazie, ale to by nevadilo, pokud má tohle pobavit. Bohužel, dočkáme se jen množství nereálné akce (Dolph s pistolí vyřídí komando cca 10 zabijáků s automaty, atd.) a o nějaké dobré hlášce ani nemluvím. Nečekal jsem žádný zázrak a přesto mě dokázal LOVEC BOUŘEK zklamat. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Film na který mám vcelku pozitivní vzpomínky. Zábavný, zapomenutelný a taky zapomenutý béčko, který je maximálně zajímavý tím, že na zahraničních dvd existuje s upřímným řežisérským komentářem Anthony Hickoxe. Ten si v něm stěžuje na válčení s producenty i na neplánované škrty v rozpočtu, které celý film degradovaly. U některých scén se přiznává, že si je moc nepamatuje, protože frustrace z výsledku byla tak veliká, že byl v té době totálně na mol. Jo, ani natáčení rutinních béček není žádná sranda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy major Holloway (Dolph Lundgren) letí letadlem do Nového Mexika, má jeho letadlo na každém záběru jiné identifikační číslo na zádi. (Terva)
  • Úvodné titulky boli zámerne predĺžené kvôli tomu, aby film presiahol stopáž 90 minút, ktorú obvykle požadujú distribútori. (m.a.t.o.)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii po dobu 18 dní. (rafix)

Reklama

Reklama