Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch několika Arnoldových filmů, který se může pochlubit souvislým dějem, pořádnou zápletkou a vcelku zdařilým manévrovacím prostorem. Tvůrci chytře znásobili humoristickou vložku, když nesázejí pouze na zviditelňování rozdílů mezi civilizacemi, ale též oběma hrdiny. Nástup hlavní postavy na scénu patří mezi zapamatováníhodné momenty. Souboj v ruské sauně, potažmo i následující náhled na sovětskou kulturu se ukazuje jako překvapivě funkční. Ovšem s posunem děje na americké území ztrácí děj na své drsnosti a spíše se naklání ke komediálně laděné kriminálce. Přesto však - nejen kvůli době ve které vznikl - stojí tento snímek za zhlédnutí. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neni to taková typická Arnoldovina plná akce, výbuchů, střílení a krve. Je to spíš taková buddy-movie ve stylu třeba Smrtonosný zbraně a celej film stojí hlavně na hromadě různejch hlášek, který jsou docela povedený. Jinak se ve filmu v menší roli objeví na chvilku i Otík Rákosník z Vesničko má středisková. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Film je věnován památce Bennie E. Dobbinse, koordinátora kaskadérů, který zemřel na infarkt během natáčení. (Džejkop)
  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)
  • Ve scéně, kdy přijde na ruské policejní ústředí v Moskvě depeše, je možné vidět v roli muže nesoucího zprávu policejnímu náčelníkovi Jánose Bána, českým divákům známého jako Otíka z komedie Vesničko má středisková (1985). (Jizni Tlapa)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama