Reklama

Reklama

Lesní duch

  • USA The Watcher in the Woods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co se mladá dívka Jan se svojí rodinou přestěhovala do starého sídla v zalesněné oblasti, se začnou dít divné věci. Jan začne vidět zvláštní jevy a její mladší Ellie pro změnu začne slyšet tajemné hlasy. Kdysi se tu stalo něco hrozného a okolní les toho ukrývá mnohem víc než jen stromy a veverky... (Vitason)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemný „rodinný“ horor so sympatickým kastingom (hlavne Bette Davis a Kyle Richards, ktorá pár rokov predtým hrala malú Lindsey v prvom Halloweene), peknou lesnou výpravou a na tú dobu slušne previazaným scenárom, avšak s dosť obskúrnym finále a záverečným rozuzlením plus s pár desiatkami zostarnutých CGI. To koncové vysvetlenie naozaj mohlo byť lepšie a postava mladšej sestry je skôr otravná, než fajn, ale napriek tomu nevidím dôvod dať tomu menej, ako 60%. Ale aj tak na mňa asi najviac zapôsobil flegmaticko-stoický otec, ktorý má doma tri ženy a tak pôsobí vyrovnaným, zmiereným dojmom, že by v pohode prežil aj zombies inváziu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Volovina pre deti, ktorá bola buď v roku 1994 alebo (to skôr) 1995 odvysielaná na NOVE (a nie PREMIÉRE) v rámci jej sobotných "disney" popoludní. Pamätám si to veľmi dobre, pretože som to nahrával v naivnej viere, že konečne v slušnej verzii uvidím Raimiho legendu THE EVIL DEAD. Nuž, pekne vtedy mňa aj mojich kamarátov (s takisto "nažhavenými" VHS rekordérmi) s týmto "falošným" LESNÝM DUCHOM naštvali. :-) (23.9.2010) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Menší ale výrazná role Bette Davisové ještě o trochu zvedá laťku rozhodně ne špatného rodinného hororu, kde mě nalákalo i už tak zvláštní spojení jinak vcelku neslučitelných žánrů.  Angažmá velké hvězdy stříbrného plátna pak hezky zvýrazněno i její první scénou, která hrou stínu a světla na jejím obličeji připomene dávnou slávu starých hororů. Příjemně znepokojivá mysteriozní atmosféra sídla ztraceného v lese a tajemství minulosti  deroucí se na povrch a zatmění Slunce se blíží, času mnoho nezbývá... Lehce nepotěšilo jen rozuzlení, kde bych se raději koupal  v paprscích nějaké staré legendy než...  Tři silné větve se lámou ve větru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych dal tak tři hvězdy, v průběhu čtyři a za ten neotřelý konec dám pět hvězd. Protože tohle je příjemný horor (nakolik vím, že si to protiřečí), který se rozvíjí logicky, postupně stále více odhaluje, co a proč, a zcela určitě si nikde nezjišťujte pointu a úplný závěr, protože to tvoří jistu část překvapení, jak to britské horory této doby dovedou. Navíc je zde skvělá kamera, zvláště když prochází lesem, a naprosto neuvěřitelné herecké výkony, hlavně té malé holčičky, která dokáže z vteřiny na vteřinu změnit hlas i výraz obličeje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdysi v devadesátém třetím/čtvrtém o letních prázdninách dopoledne dala (snad) Premiéra tuhle kultovní Disneyho duchařinu a mě (toho času na dovolené) se tenkrát i za denního světla hluboce vryla do paměti díky své podmanivě znepokojivé a hrozivé atmosféře i několika děsivým scénám. Ty měla na svědomí především výborná kamera, navozující ji záběry pečlivě zakouřeného a nasvíceného lesa (viz. hned úvodní titulky) a subjektivními záběry z pohledu titulního Watchera. Ale také hudba a Kyle Richards coby malá Ellie čmárající s nepřítomným výrazem zrcadlovitě obrácené vzkazy, nebo přízrak křičící dívenky se zavázanýma očima. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film vyšel na DVD u tří různých společností - Anchor Bay (2002) s řadou bonusů, Buena Vista (2004) zcela bez bonusů a Disney (2004) s chudšími bonusy než DVD od Anchor Bay. V současnosti je k dispozici pouze Disneyho DVD. (choze)
  • Adaptace stejnojmenného románu Florence Engel Randall z roku 1976. (choze)
  • Představitelka malé Ellie, zkušená hororová harcovnice Kyle Richards (The Car, Eaten Alive, Halloween), byla nominována na Saturn Award (Best Supporting Actress 1982) a Young Artist Award (Best Young Motion Picture Actress 1982). (choze)

Reklama

Reklama