Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myšlenka rozhodně ucházející (ni novátorská), ale bohužel s tím končím PO 4. DÍLE, protože ve mně The OA nedokáže vzbudit permanentní zájem. Spousta scén působí nechtěně směšně až parodicky, a nemůžu si pomoct nevidět v tom nic lepšího než jakési "The Leftovers pro slabomyslné". Snaze navzdory existují poutavější seriály. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi nic co by mě ve výsledku nějak oslovilo. Údajně stejně povedený Netflix kousek jako Stranger Things. Tak to už vůbec. Problém už jenom se samotným seriálem je takový, že je pro mě tak těžké u tohoto seriálu tak udržet pozornost, že jsem asi teprve ve čtvrtém díle zjistil o čem to asi přibližně je a ve třetím díle jsem zjistil, že je hlavní postava vlastně slepá. A tohle by se nemělo stávat. Je mi jasné, že v tom hraje roli i možná moje nevole ve sledování, ale i přesto není moje práce, abych se nechal zaujmout nějakým seriálem. To on musí udělat sám tím jak je udělaný. Ale chápu, že sto lidí, sto chutí. Mám docela problém s tím, že ten seriál je vlastně i nedokončený. Asi bude víc sérií, ale i tak jde o to, že já si sám ani nejsem jistej, na co jsem vlastně koukal. Tohle nebylo rozhodně něco, co by silně zaujalo mou pozornost. Prostě ne. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have to pretend to trust me until you actually do.". Seriál, kterýmu když dáte šanci a naladíte se na stejnou frekvenci, dostanete psychologickou nálož protkanou vším - od základních životních pravd až po největší mystéria vesmíru. Odvážný, skvěle natočený a ve finále zdrcující (v záplavě současný seriálový tvorby působí OA hodně jinak). Pokud vás ale nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. Společně se Stranger Things největší seriálový překvapení roku! ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01: Mám tu “mezidimenzionální“ tvorbu B. Marling, které se tak často věnuje nejen herecky, rád, takže na OA jsem se těšil. A pilot rozhodně nezklamal a dal příslib další její pecky. Bohužel se to po pilotu s dalšíma epkama jaksi nepohlo z místa. Po hodinách tlachání a opravdu přiblblých tanečcích ve skleněných klecích, to zůstalo téměř tam, kde to začalo. Údajně by to měl být jen úvod a ještě by se to mělo někam posunout další řadou, tak snad tomu tak bude. Potom rád přidám další/ho bludišťáky/a. Postavy jsou krapec nesympatické, na druhou stranu jsou dost lidsky uvěřitelné, takže takové líbí/nelíbí. A s vysvětlením vrácení zraku mě teda dost zklamali. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)

Reklama

Reklama