Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevydařený campingový pobyt v buši. Nečekejte ovšem něco tak drsnýho a syrovýho jako třeba slavný britský Eden Lake, tihle Australáci zvolili jinou filmovou řeč - ospalé pomalé tempo se zajímavým střihem a opravdu dlouhou předehrou před hodně decentním exploatačním finále. To bych já osobně považoval spíš za plus než mínus, pomalý filmy mi většinou sedí. Ale neseděli mi pan doktor a jeho nastávající. Zatímco hippie rodinka z první dějový linie mě zajímala, vzbudila moje sympatie a následně i soucit, páreček zaláskovaných měšťáků mi byl od začátku protivnej, svými xichty i kecama, hlavně ten chlápek. Jo, chápu že měl bejt vykreslenej jako srábek, kterej ani neumí vyměnit rezervu, ale čeho je moc... (SPOILER) Zaprvý jsem soptil, když nechal ležet na zemi kulovnici u chcípajícího aboridžinskýho mulata (šmarja i když neuměl střílet, tak použít by jí snad nějak zvládl). A zadruhý tehdy, když srazil na zem nadrženýho blonďáka a vzápětí začal utíkat pryč. Kristepane tyhle scény mě fakt derou - i když se třeba neumím prát, tak mu aspoň v tom momentě třeba narvu prsty do vočí, nebo prokousnu krk, nebo tak něco, prostě se ho budu snažit vyřadit... Blbec. A nejvíc mě naštvalo, že taková hnida to nakonec přežila. Nejlepší scéna - budoucí pí doktorová jde k autu a za ní se na několik nekonečných vteřin mlčenlivě objeví potácející se polomrtvé batole, fakt síla. ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Nazhaveny na australske horory som od roku 2005 - vtedy vysiel Wolf Creek od Grega McLeana. Fajny horor, tuto uz nie je ako reziser Greg McLean, ale akysi Damien Sila. Na Exploitation sceny som zvyknuty uz od Wrong Turn -ov, a ak zvitazi dobro nad zlom tak exploitation sceny vo filme vyzadujem. Tu nic take nie je, skor atmosfera sa bududje len pomaly, stiesnenych  a  drsnych scen je hodne. Ked uz stret turistov s degesmi, tak vrele odporucam Deliverance 1972 s Burtom Reynoldsom  : 51 % ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Já takový filmy nemám moc rád, protože jsou takový reálný a hnusný. Takže je hodnotím podle toho, jak moc jsem se strachoval o hlavní hrdiny a jak moc jsem zhnusen předvedeno brutalitou, atmosférou a celkovým depresivním vyzněním. Tady se to australanům povedlo tak napůl, nebyl jsem ani otráven ani ohromen. Takže průměr a na chvilku pryč od odlehlých končin a tamních buranů s puškama. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto, ale tomuto faktu nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú nových táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. - V Austrálii už viac ako 10 rokov vznikajú bezpochyby najlepšie Hixploitation horory a Killing Ground je výborným subžánrovým príspevkom, ktorý skráti dlhé čakanie na Wolf Creek 3. Hlavné postavy sú sympatické a dokážu konať v rámci možností inteligentne, takže sa s nimi dá súcitiť. Natočené je to slušne, a aj keď si kvôli nízkemu rozpočtu tvorcovia nemohli dovoliť vela rekvizít, úplne si vystačili s príbehom, ktorý sa odohráva z velkej časti len na niekolkých kilometroch štvorcových. Musím pochváliť ešte aj zaujímavé a odlišné postery, ktoré pekne lákajú. Tvorcom sa nepodarilo priniesť nič nové, ani nič, čo by urobilo perfektný dojem, ale ako subžánrový kúsok to funguje perfektne. + herec z Scare Campaign ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mladý pár oslavuje nový rok v lese, u vody, kdesi v nějakém vidlákově, půlnoc zaspí, takže si přetočí hodinky o 5 minut zpět, odpočítávají, dají si pusinku a jdou zase spát - kvalitní silvestr. Potěší originální příběh ve dvou dějových linií, solidně nepříjemná atmosféra a tím to vlastně u mě skončilo. Napětí je zde nulové, na nikom mi nezáleželo, téměř nikdo mi nebyl sympatický, Gore tu není vůbec, scény znásilnění také nebyly ukázány (jsem už v tomhle rozmazlený) a to mimino mi bylo upřímně u prdele. Na Australský lesní hixplo hodně slabé a zítra už si na film ani nevzpomenu. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama