Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 18

Recenze (115)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má dva výrazné pozitivy juchací hady (to je taková píčovina, že se tomu člověk musí vyloženě smát myšleno v dobrém ) a scénu s koi kapry jinak zbytek je klasika ve stylu jdi z místa A do místa B mezitím dospěj a vrať se. Hlavní hrdinka a yetti jsou v pohodě ty ostatní dva kryply bych mučil pomalým způsobem, aby pořádně trpěly a užíval bych si to. Plusové body za easter egg na Jak Vycvičit Draka a Rebelku (tady mě docela překvapuje, že to zatím nikdo nezmínil). 60 procent čekal jsem daleko více, ale zase vyloženě slabota to není. P.s, menší zajímavost původně to mělo jít do kin zároveň s snímkem Hledá se yetti, ale pak to padlo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tohoto neoholence ještě, než jsme se potkali osobně, předcházel (alespoň z mého okolí) chvalozpěv velikosti jeho nového jména (Everest). Dospělí odcházeli z biografů s promočenými kapesníčky, děti nadšené jako po narozeninové oslavě. Osobně jsem slyšel čtyřicetiletého kamioňáka vyprávět, jak při sledování brečel jako želva (a to není vtip). No, nakonec asi proč ne? Úplně se se zmiňovaným nadšením neztotožňuji, ale animák to byl zatraceně podařený. Naivně nelogické (ano, je to příběh pro děti) putování za svobodou, přátelstvím a rodinou, podpořené úchvatnou animací, hrou s fantazií a aktuálním poselstvím. Pro dospělé jedna z možností, pro děti povinnost. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc milá pohádka. Jediné, co bych vytknul, je příliš jednoduchý a přimočarý děj (malý Yetti Everest, který byl uvězněn, uprchne a chystá se s pomocí své kamarádky Yi domů na Everest)...Jinak je to moc hezké, barevné, magické a dojemné. Ve filmu je spousta vtípků, spousta fantazie a samozřejmě i nějací ti padouši - a celé se to odehrává v Číně, patrně s cílem co největších výdělků právě v Číně, ale to vůbec nevadí, alespoň je to trochu exotičtější, než většina animáků...80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Výborně vizuálně zpracovaný animovaný film, který nemít tak příšerný patos, tak by definitivně patřil mezi to lepší v roce 2019. U filmu ani nevadí jeho jasná jednostranná orientace na čínský trh, který filmu definitivně zajistí takový příjem, aby se po večerech producenti zpíjeli do němoty uleželým mokem Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne. 65 % Celosvětový příjem k 6. 1. 2020: $176,916,390, což je 2,36 násobek rozpočtu ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Trošku trvalo, kým sa film rozbehol, potom to však naozaj fungovalo. Nenútený humor, farebne pestré putovanie novo zloženej partičky a akoby samotný Yeti, teda, pardon, Everest, nebol dostatočne fantasy, ešte má aj superschopnosti. Mňa to bavilo a z animáku mám aj pár dní po pozretí dobrý pocit, čo rozhodlo, že sa váhanie medzi tromi a štyrmi hviezdami preklopilo vyššie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Když se kamera točí kolem Yi, která poprvé hraje na housle, jeden z billboardů má reklamu na Big Mac v McDonald's. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama