Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se v roce 2020 ještě natáčí podobné nenáročné komedie! Zde celkem zajímavě sofistikovaný souboj dědy a vnuka. Hrozně mě překvapilo ztvárnění oněho dědy fantastickým De Nirem - o filmu jsem si nic dopředu nezjišťoval a sledoval jej naprosto naslepo. A jakmile na scénu nastoupila i Uma Thurman, hned jsem měl jasno, že tohle prostě nemůže být špatný film! A nebyl. Potyčka, byť sebevíc hloupě znějící v popisu obsahu, byla opravdu promyšlená a několikrát jsem se vážně dobře zasmál - a to se jinak moc nesměju. Vše bylo samozřejmě naskriptované a mírně absurdní, ale o to větší zábava to byla - nemohl jsem se dočkat, s jakou pastí oba výtečníci přijdou příště! Vyvrbení děje očekávané, ale příjemné. Jo, musím říct, že jsem si tuhle komedii, kde se mydlí stará a mladá generace, překvapivě užil! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

docela by mě zajímalo,kdo má na svědomí český distribuční název,protože ten je (jako už kolikrát) docela zavádějící,nicméně...War with grandpa by za normálních okolností byla taková ta klasická oddechová rodinná komedie s pár úsměvnými momenty,pár zbytečnými a nějakým tím nutným poselstvím o důležitosti rodiny atd.To vše ovšem za předpokladu,že by jedna z hlavních postav - Peter - nebyla sebestředný přemoudřelý zmrdeček bez špetky respektu.Chápu komediální nadsázku a chápu i potřebu jít mnohdy zbytečně přes hranu,ale v tomhle konkrétním případě mi Petrovo chování extrémně vadilo a nepřišlo mi na jeho "válčení" s dědou - který v tom byl navíc dost nevinně - vůbec nic vtipného.Ty tři jsou nakonec za to,že jsem se bavil alespoň ve chvílích kdy se na plátně objevila důchodcovská parta.Není tu sice moc často,ale i na malém prostoru dokáže pobavit víc než zbytek filmu...60% ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to na 3 hviezdy, no scéna privolania záchranky je sama o sebe na 5 hviezd. Fakt ma ten gag dostal. Ale inak som očakával prešpekulovanejšiu "vojnu", skrátka väčší masaker. Herci boli fajn a aj keď si starí hereckí veteráni uvedomovali, že ide len o lacnú zábavu, svoje role si užívajú. Čo však film zráža sú scény s tými dvoma sestrami, ktoré sú zbytočné, otravné a žiadnom prípade nie smiešne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už vieme, že De Niro v posledných rokoch prikývne takmer na všetko, veľmi často trafil poriadne mimo, ale tentokrát mu to vyšlo. Celkom fajn rodinná komédia, navyše s veľmi dobrým obsadením. Rád som po dlhšej dobe videl Ch. Walkena. i Umu Thurman. Výbuchy smiechu film nevyvolá, ale príjemnú náladu a pár vtipných momentov určite. Kto má De Nira rád bude spokojný a v pohode mu odpustí tie časté prešľapy z posledných rokov. Ja to chápem, kto by chcel hrať stále mafiánov? 60%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dokud se tam neponaučuje tak je to dobrá komedie , když se ponaučuje stojí to za starou belu. Vím, že to k rodinným komediím patří, ale tady mě to přijde tak na sílu dané, že tomu nevěřím. Vedlejší postavy jsou příšerné v čele s Walkenem, který je tak trapný , že jsem se styděl i za něho snad. Pořád je to lepší než minimálně 70 procent komedií kdy nějaká štětka chce zasunout (sice je to jiná odnož, ale počítám komedie jako celek) a cokoliv od Apatowa. 60 procent ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)
  • Film měl několik neúspěšných dat vydání, 21. dubna 2017, 20. října 2017 a 23. února 2018, a to z důvodu změn jednotlivých scén a uzavření společnosti The Weinstein Company, původního distributora. (ČSFD)
  • V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén). (blondak16)

Reklama

Reklama