Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, dá se to, asi dvakrát jsem se tu nahlas zasmál (což je pro mě dost velké překvapení), ani jsem se moc nenudil, což je taky velké překvapení. Zase na druhou stranu, na zadek jsem si z toho nesedl, některé věci tam jsou vyloženě trapné, písničky nic moc a dějová linka taky není bůhvíjak zajímavá, ačkoli nenudí. I přesto, dívat se na to dá celkem v pohodě. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásná a příjemná pohádka, ale se hodí na nudné odpoledne, kdy nevíte co si pustit a nechcete u toho přemýšlet. Je těžké v této době vymyslet a napsat originální příběh, naštěstí tohle je originální dost. Sama v Yettiho věřím, takže mi přijde hezké tahle teorie o tom, že žijí ve skupinách někde na vrcholku hory, protože nás mají za monstra stejně jako my je. Bylo to zábavné, ale občas boužel trochu zdlouhavější. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Spousta nápadů a hlášek má velký potenciál prvoligového rodinného animáku a nevadily mi překvapivě ani písničky, které se povedly. Bohužel mi hodně vadilo to, jak se postavy opakovaně sebepoškozují, a asi už jsem prostě vyrostl, ale moc mě nebere humor tolik založený na tom, že řada hrdinů je za blbečky. Příběhově však sympaticky zmáknutý projekt v zajímavém prostředí, který nenudí a v závěru přináší hezké poselství.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenápadný animák, který mi ale strašně sedl způsobem vyprávění. Překračování hranic, boření konvencí, lži v rámci vyššího "dobra", (...), to jsou všechno témata, která děti jen těžko pochopí, a přesto se je tvůrci rozhodli zpracovat, díky čemuž vznikl jeden z nejhodnotnějších animovaných filmů vůbec. A propos, nemyslím si, že by poselství přidusilo humor, jak tu někteří opakovaně zmiňují, já se bavila od začátku do konce (viz výborná narážka na mobilní hry). ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)

Reklama

Reklama