Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další skvělý sci-fi krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, avšak tentokráte vsázející na komornější a hororovější atmosféru, která místy s nostalgickou notou připomene Scottova "Aliena". S každým dalším takovým počinem čím dál tím více doufám, že tohle jednou spatří velké plátno. PS: Doufám, že nejsem jediný, komu při prvním záběru na monstrum spadla "huba" až na zem! (VideaČesky.cz) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororové suchoty zachraňuje trojica kraťasov, ktorá fanúšika žánru dovedie k vytúženému orgazmu. Každý z iného súdku, no presto všetko "o tom istom". Ja osobne som neskutočne spokojný a nadšený zároveň! Tam kde sklamal Scott, tam to o päť minút dvanásť zachránil Blomkamp. Svoj obrovský potenciál už preukázal pri "District 9", a tak sa po zúfalom pokuse o "žart" v podobe "Chappie" opätovne prebral k životu. No a ja dúfam, že toto ani z ďaleka nie je koniec jeho úrodnej práce, lebo to by bola krutá samovražda. Len tak ďalej ... - 90% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neill Blombkamp tímhle kraťasem dokazuje, že na to pořád má a ukazuje, jak by mohl vypadat Vetřelec v jeho podání. Zygote připomíná The Thing akorát v moderním kabátku a disponuje solidní atmosférou a dokonalým ústředním monstrem, který nejen božsky vypadá, ale i způsob jak funguje a co dokáže je naprosto perfektně vymyšleno. Já se modlím, aby natočil celovečerní film s touhle tématikou. Už z úvodu kde píšou počet Posádky 100, je jasné, že by nás čekal ultimatní sci-fi masakr s 98 mrtvolama,což zní jako splněný sen. 80% ()

Jadro odpad!

všechny recenze uživatele

Akože produkujú jednu väčšiu trápnosť za druhou. Čo je s Vami ľudia? Ako môže na toto niekto povedať, že to bolo super? Alebo že niečo také ešte nevidel? Slepý polodebil, ktorý v sebe cíti svetlo /:DDDD/ si vydlabe oči, z nejakých nadprirodzených príčin sa mu podarí újsť ďaleko od neuveriteľnej príšery - fakt som jej veriť nemohol - aby sa najedol a napil a potom pomohol "otrokyni" sa dostať preč. Zo 60tich nábojov v útočnej puške aj keby kadencia bola po 5 naraz, tak vystrelí maximálne 45 /to je naoptimistickejší odhad, reálne to bolo max 16/, nakoniec si náčelník vydlabané oko odreže palec aby sa dostala naša hrdinka preč, čo bohužiaľ nestačí a naša hrdinka potom pomocou pištoľa s "výbušnými" nábojmi zloží našu neuveriteľnú príšeru na zem, dobrých 20 sekúnd sa na ňu pozerá a nakoniec ďalší zárzak - požiarnická sekera v ultra modernom zariadení presne tam kde ju potrebuje /asi na škriabanie laku/ je pomôže odseknúť ďalšiu sériu prstov na finálne vyslobodenie z bunkru. Tu už jej stačí skoro 10 sekúnd naodseknutie a otvorenie a tak sa naša sága nadprirodzených neuveriteľných náhod a príšer končí. BTW: Namiesto pozerania na našu neuveriteľnú príšeru, keby jej rozsekala tú hlavu posiatú očami, myslím, že by to zachránilo aspoň trošku česti tejto neuveriteľne rozmazanej sračky. 0,99% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdybych od Blomkampa nikdy nic neviděl, řeknu, že bych se rád podíval na nějaké jeho celovečerní filmy, protože tenhle kraťas má určitý potenciál. Viděl jsem ale District 9 a Elysium, takže si myslím, že by to moc nedopadlo. Vlastně i tohle trpí vším, čím trpí ostatní Blomkampovy filmy - má to skvělý vizuál a efekty, ale dějově to za moc nestojí, ačkoli by mohlo, ale moc se s tím námětem nepracuje. U těch filmů ale Blomkampovy vychází aspoň ty akční scény, které tady za moc nestojí, když holka vystřílí 80 nápojů za pár vteřin. Ale zase je to kratší a to Zygote do jisté míry zachraňuje. Tak jako tak je to ale prostě průměr, s průměrným dějem a průměrnou atmosférou. A na víc Blomkamp podle mě skutečně nikdy neměl... 3* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama