Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neví nic o Escobarovi to bude jistě úchvatné, film vyloženě není špatný, ale po seriálu Narcos je to jaksi unylé. Vše jsme už několikrát viděli, film nepřináší nic nového, málo akce a brutalit, nevyužitý agent Dea, Bardem hraje Pabla velice dobře i Penelope Cruz je tu dosti svůdná. Možná kdybych neviděl jiná zpracování a toto bylo první dal bych snad i plný počet. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co nového po seriálu Narcos může tento film přinést. Odpověď je nic. Film je velice zkratkovitý, chybí gradace (přetahování s kartely, válka s policií, konec) a důraz na grotesknost některých situací (např. množství Escobarových peněz či jeho vězení). Není to nuda, ale je to zbytečné. Ani Bardem Mouru nepřekonal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatné a za určitých podmínek by se film dal označit i za výborný, ale to by člověk nesměl znát Narcos. Tvůrci si toho byli samozřejmě vědomi, takže se snažili na Escobarovo počínání nahlížet optikou novinářky Virginie Vallejo, ale to příliš nepomohlo. Její pohled se vlastně nijak neliší od toho seriálového, který nabídl Padilha, pokud tedy pominu osobní epizody. Ale o těch to není. Samozřejmě najde se tu pár originálních scének a třeba sekvence se psem utkví v paměti, ale většinou jsem měl pocit, že jsem to všechno už jednou viděl. Za mínus považuji i fakt, že se tu mluví anglicky a v případě Penélope Cruz se strašlivým přízvukem, který tahá za uši. Vše tak stojí především na Bardemovi a ten je naprosto fantastický. Veškeré obavy, jestli se alespoň vyrovná Mourovi, vzaly celkem rychle za své a dá se říct, že to celé v pohodě utáhl. Pokud bych neviděl Narcos, hodnotil bych výš. Takhle je to jen za 65%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

říkal sem si,že mě jakožto fanouška série Narcos nemůže v dalším filmovém zpracování Escobarovské "legendy" nic překvapit a přesto se to stalo.Loving Pablo sice nedává úplně smysl v tom,že je vyprávěn Virginií,ale je v něm spousta momentů u kterých sama nebyla.Je sice možné,že jí byly následně zprostředkovány,ale nikde to zde není zmíněno.Film tak opakuje to co je již notorické známě a prvku pohledu jiné strany moc nevyužívá.Na druhou stranu jsou tu ale i pozitiva.Tím největším je vynikající Javier Bardem.Jakkoliv byl Wagner Moura v Narcos výborný,místy to byl až skoro sympaťák.Bardem není,ani minutu a velmi často z něj jde hrůza.Všechny a všechno tu tak s přehledem válcuje a válcoval by i kdyby tvůrci neodflákli vlastně všechny vedlejší postavy a to včetně samotné vypravěčky,ze které naštěstí Penelope ždíme maximum,,,,70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní životopisný film, který za pár dní splyne s mnoha dalšími. Je asi jedno, zda jste viděli Narcos, nebo ne, protože de Aranoa vychází z knihy novinářky Virginie Vallejo a jeho film je paradoxně o něco snesitelnější a jasnější. Některé epizody úplně vynechává, jiné dost redukuje a ani těch postav tu nakonec není tolik, což je jedině dobře. Jinak by ale film potřeboval být výraznější, protože tu zoufale chybí nějaká silnější a zapamatovatelnější scéna (jedinou krátkou výjimkou je snad jen ta se psem) nebo moment, který by se vryl do paměti. Atmosféra je potřebně hutná, lokace atraktivní a kolumbijská společnost je asi zachycena důvěryhodně, přesto je znát, že událostí, které se děly, je dost a dost a dvouhodinová stopáž je tím pádem málo a místy snímek působí překotně a chaoticky. Javier Bardem je ovšem excelentní, Penélope Cruz velmi dobrá, a jelikož jsou i životními partnery, chemie mezi nimi funguje parádně. Škoda, že Sarsgaard nemá více prostoru, protože takhle nemá moc co hrát a je jen jednou postavou z mnoha. Dojem autenticity pak sráží to, že snímek je natočen v angličtině, i když s USA nemá produkčně nic společného. Loving Pablo není ve výsledku špatný film, jen mu zkrátka chybí něco, co by ho odlišilo a něco, co by ho učinilo výraznějším. Škoda. 60 % ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama