Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(+) Clooney a Kidman před čtrnácti lety, (-) Zase ti zlí Rusáci, (-) V některých scénách nevhodně nepasující Zimmerova hudba (nebyla špatná, vůbec, jenom mi neseděla k tomuhle filmu, spíš k nějakému hernímu dílu Rainbow Six). (~) Nic zvláštního ani na tu dobu, dnes by to už byl drtivý propadák. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak zase rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, zachránili svět. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Celkem solidní akční nářez, který zaujme několika neokoukanými scénami. Lehce podprůměrný akční film s docela dobrým Clooneym a docela špatnou i když hezkou Nicole... Docela jsem se u filmu bavil. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem filmek viděl až nyní, 21 let po roce vzniku, přihlížím k těmto faktům a nedám rozhodně míň, jak čtyři hvězdy! Dvojice Clooney - Kidmanová mě baví, zápletka je kvalitní, akce i napětí supr, prostě nemám co vytknout! Naopak chválím efekty, bouračky, přestřelky a tak dále, pač tady se na to ti lidi kolem filmu museli pořádně nadřít, stejně jako v drtivé většině filmů z 90 let i starších, namísto dnešního věčného z 80 procent špatného světa digitálu! A to mě na "devadesátkách" tolik baví a fascinuje! 75% ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney tehdy opouštěl televizní obrazovky, Nicole Kidman zkrátila vlasy a vyzkoušela si „mužský“ žánr coby jaderná specialistka, čímž trošku zparodovala vlastní typ. A Mimi Leder (která se po pár letech zase vrátila na televizní obrazovku) celovečerně debutovala. Nabídla několik slušně zinscenovaných akčních momentů, neubránila se však nespočtu klišé. Nicméně kdo by jej v polovině devadesátých let neočekával? Hraje se tu o několik jaderných hlavic, kterých se po explozi na Uralu zmocnil jeden Rus, snaží se je dostat do Iránu, ale celé to zprostředkovali Srbové, kteří mají s jedním získaným kouskem své plány… Proti jsou každopádně vojenský specialista Clooney, který nevolí zrovna předpisové metody, a „nukleární“ úřednice Kidman. Společně kvapně střídají lokace, pár akčních scén se povedlo a třeba pro takové Clooneyho skákání po kapotách taxíků na Manhattanu a celkově svižnému závěru to po čtvrté hvězdě solidně pokukuje. Prostě sympatický žánrový nadprůměr, ke kterému se dá kdykoliv vrátit. PS: Znalci samozřejmě vědí, že The Peacemaker byl prvním filmovým projektem studia DreamWorks. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Lokomotivy ve filmu byly značně „letité“ modely. Parní 475.1 zvaná „Šlechtična“ byla vyráběna v letech 1947–1950 v Československu, dieselová T679.1 v čele stíhacího vlaku generála Kodorova (Alexandr Balujev), zvaná lidově „Sergej“, má v rodném listě datum 1964 a byla vyrábněna v Rusku. V době, kdy byl film uveden do kin, éra Sergejů na našem území pozvolna končila. (Robbi)
  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)

Reklama

Reklama