Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tab Murphy, Bob Tzudiker, Noni White | Hudba: Mark Mancina, Phil Collins | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Walt Disney Pictures, Buena Vista Distribution | Štúdio: Walt Disney Feature Animations | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 448,191,819 $ || Temperamentný, rýchlo plynúci film, ktorý má všetko k tomu, aby sa stal kultom. Animácia mi ale prišla dosť divná, a ani príbeh ničím neprekvapí. Raz sa to ale vidieť určite oplatí. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Humor, hravosť, veľmi pekná animácia, parádna kamera, milý upokojujúci príbeh, skvelé songy a hlavne dokonalé scény Tarzana lietajúceho v krásnej džungli, ktoré sú akčné, vynaliezavé a úplne zbesilé. Toto sú hlavné dôvody, prečo som si animák užil a nestihol zistiť, že príbeh druhej polovice je tak trochu...obohratý. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $171,091,819Tržby Celosvetovo $448,191,819║ Tarzan je jedna z tých najznámejších dobrodružných postáv a v tomto slede to využíva aj Disney v kreslenej rozprávke, kde je stále na čo pozerať a zabávať sa, k tomu hrá krásna hudba v doprovode Philla Collinsa. /90%/ ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší a nejkrásnější Disney animák. Zbytečně moc se tam nezpívá a i když je příběh už profláknutý, pořád baví a sviští to. Líbí se mi, že z toho Disney neudělal jen pohádku pro děti. Nechybí tvrdost džungle, smrt a ten příběh pořád funguje a zároveň je to zábava. Fakt je to pro mě ten nejpovedenější. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)
  • Příběh o Tarzanovi je po Draculovi druhý v žebříčku "nejčastěji adaptovaných knižních předloh". (D3VIL)
  • V jedné z úvodních scén, gorilí máma ztratí své mládě, které je posléze pronásledované levhartem. Při úprku toto mládě vydává ryze šimpanzí zvuky. (Prochy38)

Reklama

Reklama