Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Melancholické putování dvou promrzlých trosečníků po zasněženém kontinentu. Všechno stojí na Mikelsenovi, který film táhne stejně zarputile jako ty sáně. Souboj důvtipu proti přírodě, která fixluje kde se dá je strohý, ale dokáže překvapit. Režie ovšem nepřekvapí, což je malinko škoda. Penna jede na jistotu a sází především na jednoho vynikajícího dánského herce a islandské exteriéry. To bude dobré. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Evropský herec Mads Mikkelsen bojuje o život v chladné Antarktidě v novém dobrodružném Survivalu. Fanoušci Survivalů si určitě příjdou na své, ale na můj vkus je film až moc minimalistický a také vlastně bez překvapení či výrazně zajímavých scén. Mads ve filmu téměř nemluví, takže chválit se dá pouze jeho šikovnost a kreativita přežít. Je to věrohodně natočené a vše dává smysl, ale filmu schází drive i napětí bohužel. Je zde sice ledový medvěd, ale ve srovnání s Revenantem to nestojí ani za řeč. Pro Fanoušky Madse, přírody a Survivalů povinné zhlédnutí, zbytek film může ignorovat, protože o moc nepříjde. 60% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mrazivej survival, kde se o hlavní postavu začnete bát, když ne v první minutě, tak v páté a pak si s ní to ledové peklo vysedíte až do konce. Film navíc kouzlí jeden nádhernej záběr za druhým, a jelikož tu skvělej Mads příliš mnoho neřekne, musíte si vystačit s všeříkající kamerou. Prostřední pasáž je možná až moc pomalá, ale jinak napínavý až do konce. 8/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama