Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kotrmelec. Těšil jsem se na temný krimi thriller, dostal jsem absolutně vymaštěnou sci-fi. Úvod ale přitom ještě vypadal skutečně slibně, nekompromisní krvavé vraždy, mladý sympatický policajt, temné ulice, syrový vizuál, prostě vše dle mých představ a očekávání, jenže zhruba po půl hodince došlo k události, která mi naznačila, že tady nebude něco v pořádku a bohužel postupem času se to už jen a jen zhoršovalo, a to vinou kupení se na sebe dalších a dalších vážně nedomyšlených událostí, činů a dějového vývoje, který vůbec, ale vůbec nedávali smysl, tvůrci se tu navíc neobtěžovali ani příliš cokoliv vysvětlovat, načež jsem tedy doufal, že alespoň v samém závěru to pak nějak do sebe všechno zapadne, čehož jsem se ovšem též nedočkal, respektive spíš naopak, pointa to zazdila úplně, a já jsem tak při závěrečných titulcích jen nevěřícně čuměl, jakého blábolu jsem byl právě svědkem. Vždyť to nemělo vážně absolutně žádnou logiku, spousta scén a dějových činů se tam navzájem popírali, no prostě fakt popletené scifíčko, bez hlavy a paty. Alespoň tedy že ten Boyd Holbrook tu hraje poměrně výraznou roli, jinak bych to musel zašlapat do země asi úplně celý. Za mě se tak zkrátka jedná především o scénáristicky velmi zpackanou a nezvládnutou podívanou, kterou jestli někdo pochopil, tak má u mě uznání, i když stejně dotyčnému nebudu věřit, já to přes veškerou snahu každopádně vůbec nepobral, a opakuji, v tomto případě se hrátky s časem katastrofálně vymkly tvůrčí kontrole, a to dokonce až takovým způsobem, že na to doplácí i naprosto veškerý ostatní obsah filmu, který tak nemá ani důvod a smysl jakkoliv dále hodnotit, či rozebírat. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zcela upside down, jelikož tvůrci v podstatě propagují to, proti čemu v jádru brojí. Názorově zcela zcestné a jakési mylné přesvědčení o "vyšším dobru" se nedostavilo. Řemeslně vůbec ne špatné, atmosféra první poloviny ucházející- těšil jsem se na starou dobrou noir krimi a dostal jsem rádoby morální apel na "right thinking" (jaká to ironie). Zahozený a nevyužitý potenciál prvních 40min dost zamrzí- role Boydovy v pršiplášti ala Blade Runner sedla. Ale jinak nepochybuji, že praví "demokraté" u závěrečné pointy chrochtali blahem. ()

Reklama

misbos 

všechny recenze uživatele

SJW 12 OPIC - aneb - mileniální oslava cenzury, propagandy, orwellovských paměťových děr, a "preventivních" poprav. Tohle JE ryze fašistickej blábol, protože jakmile připustíme byť jen na moment, že některý myšlenky!! by vůbec neměli vzniknout (přesná citace filmu), jsme v prdeli. Kdo o tom rozhodne, který jo a který ne? Kdo to bude určovat? Hlasování na twitteru??? Paradoxně by se dalo říct, že autoři tohodle díkla jsou stejný hovada, jako ta zlá milice v něm, a je jedno, do jakejch vzletejch hávů ten svůj svinčík zabalej. Ta jedna je za řemeslnou stránku věci. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto špičkovej thriller, který má skvělý námět i atmosféru. Charismatické obsazení, nejlepší byl Woodbine, hudba špičková a prostě pecka. Má to ve čtvrtce sice takovou slabší chvilku, ale pak se začne dávat film dohromady jako puzzle a to mě bavilo. Netflix nezklamal ani jsem nevěděl, že to je od Mickleho, kterej natočil tu sračku Pachuť pomsty, no tohle se mu pro změnu dost povedlo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku parádní, že si až člověk říká, jak Netflix tentokrát zaskóroval. Bohužel s postupem času jak se snaží film být čím dál tím víc chytřejší, mu začíná docházet šťáva a všechno to začíná čím dál tím víc drhnout až se celá tahle záležitost v samotném závěru zvrhne v neskutečný paskvil který se snaží tak moc být originální až ona samotná pointa filmu ve výsledku vlastně nefunguje a stává se z něj paradox, kterému ani při sebevětší snaze prostě neuniknete. Vizuálně a vůbec řemeslně je to vlastně fajn (až na ty digitální triky) ale po slibném úvodu, který působil jak ty nejlepší věci z devadesátek, jsem čekal v závěru přeci jen něco víc. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku, v roku 1988, počúvajú Locke (Boyd Holbrook) a Maddox (Bokeem Woodbine) v rádiu komentár basketbalového zápasu. Hlásateľ hovorí, že Philadelphia prehrala s Atlantou 103:101. Zápas medzí týmito tímami s rovnakým výsledkom sa konal 14. apríla 1988. (m.a.t.o.)
  • Zařízení pro vstřikování izotopů je v podstatě upravená pneumatická přímočará pila používaná především v průmyslu pro opravy karoserií. (DJMaroko)
  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama