Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 3

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (342)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká digitálna vesmírna variácia na Tremors s prerastenými príšerami, ktoré sa schovávajú v piesku. Film mi pripadá cielený na ázijské publikum, pretože obsahuje neduhy ázijských produkcií. Maximum trikov prinajlepšom priemernej kvality. Nulové budovanie charakterov alebo atmosféry. Aspoňže tentokrát ich vďaka obsadeniu dokážete rozlíšiť. Millu, Tonyho a Rona si fakt nepomýlite. Ale žeby vám na niekom z nich záležalo sa nedá povedať. Aj keď je akcie dostatok, tak je totálne sterilná a neraz nepríjemne rýchlo zostrihaná. Miestami som fakt netušil, čo sa práve deje. A nebol som sám. Výsledok je typický Andersonov chaotický digibordel aký točí posledné roky. Kľudne by sa to mohlo volať Resident Evil 783. Veď ešte aj Milla tam zase otravuje. P.S: Neviem čo to mal Ron na hlave, ale fakt si to žilo svojím vlastným životom. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prečo sa nebaviť, pri takto béčkových spektákloch v áčkovom móde? Veď tu nejde o umenie, ale o to, ako sa vedia aj v druhej rozpočtovej lige ( aj keď pred takými 25 - 30 rokmi by náklady tohoto filmu predstavovali obrovskú investíciu ) vyblázniť machri na CGI a ako sa vie režisér a scenárista Paul W.S. Anderson držať na stále rovnakej, vždy odpustenej režijnej (ne)invencii. Jeho umeleckým vrcholom stále ostáva jeden nemenovaný sci-fi horor ( pre mňa predstavujúci už pomaly klenot žánru ), ale Pali stále má na to, aby prišiel aspoň s ako tak stráviteľným filmom. Nie som hráč, čiže neporovnávam s predlohou. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Monster Hunter je pro mě důkaz toho kam až může klesnout kdysi nadějnej scénárista a režisér. Škoda, že se na jeho pádu podílí i jeho ženuška(má oblíbenkyně) Milla Jovovich. Kurvadrát tohle bylo (pro mě) hodně špatný. Hned úvod mi naznačil, že to nebude nic pro mě ale když už jsem začal koukat (z boje se neutíká) tak jsem to chtěl dokoukat. Ale trpěl jsem. Trpěl jsem rozhodně víc než postavy co umřou v tomhle filmu. Příběh je naprosto triviální. Jestli se to teda dá nazvat příběhem. Charaktery postav jsou propracovaný asi tak na stejné úrovni jako scénář, takže vůbec. Naštěstí celá jednotka do půl hodiny chcípne.  Přežije jen Jovovich(jak jinak, že ?). Následuje setkání s Tonym Jaa a následná bitka, která je otřesně sestříhaná. Ke konci ještě dostává prostor Ron Perlman a to už pro mě nastává úplný utrpení. Myslel jsem si, že horší už to být nemůže. Opak byl ale pravdou. Film se mění v naprostou Fantazmagorii. Vše korunuje 74 minuta a WTF scéna s "kočičákem". Na závěr ještě přichází dráček mráček a to už pro mě byl ten poslední hřebík do rakve. Navíc je tenhle skvost prachsprostou vykradačkou všeho možnýho. Někdy je ku prospěchu věci když člověk o filmu ví co nejmíň. V tomhle případě to je ale opak a já jsem se šeredně spálil. Kdybych věděl že jde o Fantasy podle videohry ani bych si tohohle kousku nevšiml. A hlavně jsem se mohl vyhnout toho utrpení při jeho sledování. Líto mi je jen Tonyho Jaa a Milly jovovich(ikdyž u ní je to pochopitelný), že se podíleli na tomhle MONSTER SHITu. Případný pokračování už rozhodně riskovat nebudu. Nejsem masochista.  Za mě je to 1 hodně slabá hvězda. Přiznám se ale, že mám velký nutkání dát odpad. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, ale i 25 let po Mortal Kombatu je Paul W.S. Anderson pořád asi jediný člověk na planetě co dokáže natočit docela zábavnou adaptaci počítačové hry. Sice je to i u něj trochu sázka do loterie, AvP i některé z těch Resident Evilů fakt bolely, ale to hlavně ty které nerežíroval on sám. Ty přímo jeho byly často docela fajn, fajn bylo i Death Race, a i zmíněný Mortal Kombat - a právě na něj nejvíc navazuje Monster Hunter. Tahle kaiju rubanice s přerostlými potvorami je v jeho podání uvědomělý výplach bez jediného zastavení slušně bavící epickou akcí a i trochou toho humoru - příběh je osekaný na kost, a hloubka charakterů existuje jen do té míry jakou snesou herecké schopnosti Tonyho Jaa a Mily Jovovich. Fakt, že postava Tonyho je tu prostoduchý domorodec co skoro neumí mluvit (psali mu to zjevně na tělo) chemii mezi nimi taky docela dost pomáhá. A hlavními postavami jsou tu stejně Pan Balrog, Pan Šmak, a pár stovek Odul, a kreativní způsoby jak je odpravit - a mě to baví, a dal bych si další díl s nimi mnohem radši, než o dost ambicioznější, ale ve výsledku výrazně nezáživnější slátaniny typu Assassins Creed, Warcraft, Prince of Persia, nebo milion pokračování Transformers. Btw nejstrašnějším monstrem ze všech jsou tu hlavně vlasy Rona Pearlmana, na ty by pomohlo fakt asi jen to bombardování atomovkami z orbity. Chápu že úlitby fandům jsou tu potřeba, když je Monster Hunter jedna z největších videoherních značek na světě, ale ten jeho vzhled fakt změnit mohli. 7/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsou kina mrtvá můžeme být rádi za každý větší film. Monster Hunter je jeden z nich a osobně si myslím, že právě situace v kinech ho zachránila od totálního finančního fiaska. Narovinu si řekněme, že příběh, postavy ani sofistikovanost v tomhle nehledejte. Film začíná relativně dobře a jede na plný plyn skoro první čtvrtinu s non-stop akcí. Postavami se film absolutně nezaobírá a tak jen skáče od akce do jiné akce, kde se loví CGI monstra, která nevypadají úplně špatně. Nejvíc na filmu zamrzí to, že svět, ve kterém se odehrává má celkem velké lore, ale to asi Paula nezajímalo a tak se ani nesnažil kolem toho vystavit nějaký příběh nebo aspoň pětiminutovou vysvětlivku o historii daného světa. Milla je překvapivě fajn, ale je to její klasický standart. Tony Jaa je v pohodě, ale když už se mlátí, zase mu podráží nohy střihač, klerý mi málem přivodil epilepsii. Zbytek rádoby charakterů se jen objeví bez hlubšího významu, takže jsou vlastně zbyteční. Suma sumárum, jako oddechovka je to relativně fajn, ale musíte opravdu vypnout všechny mozkové buňky a vlastně všechny buňky v těle. Anderson očividně zprznil další herní klenot a konec, který odkazuje na to, že by snad v budoucnu mohla přijít dvojka, je vyloženě k smíchů a ještě k tomu je natočen nejhůře jak jde (Vzpomeňte si na konec Mortal Kombat). Jelikož však ale velké filmy moc nevychází, nemám problém trošku nadhodnotit a pochválit třeba samotná monstra nebo poslední fight s armádou. Je to ale opravdu průměr se vším všudy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase 0:10:30 stojí Hummer na kolech a Bugina leží na boku. V čase 0:10:56 je vidět, jak Hummer i buggina stojí na kolech, a na buggině je i kulomet připevněný šikmo do vzduchu, jako by byla ready. V čase 0:11:54 už buggina zase leží na boku a jsou z ní vyspané věci, jako po dopadu. (Ace.A.T.L.)
  • Film je voľne založený na sérii videohier rovnakého názvu, ktorú vyrobil Capcom. (fAZEN)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama