Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to totálně přihlouplé, je to filmařsky naprosto amatérské, ale je to tak odlehčené a místy Šmídmajer posílá prostřednictvím ústřední čtyřky do pléna tak bizarní vtípky, až se u tohoto počinu musí párkrát zasmát opravdu každý. Rozhodně tohle nezapadne mezi ty výjimky repertoáru Novy, které si každou reprízou v TV rád opakuju, rozhodně se ale také nejedná o takový provar jako Babovřesky a jim podobní. [viděno ve #vašekino 11.4.2020] ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, co říkají, že pár fórků bylo celkem dobrých, občas jsem se pousmála, asi jednou, dvakrát zasmála. Ale jinak je to přesně to, co se od toho dá očekávat - nic hlubokého. Vagnerová byla děsně nudná a pitomá - a to ji mám docela ráda. Novotný byl ... jako vždycky. O zbytku nemá ani cenu se zmiňovat. Rozhodně ale doporučuji zajít si do kina - budete v sále zaručeně sami. A to se tam dá dělat věcí... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Z toho, co zatím víme o pachateli, je jasné, že to nebyl Kambodžan. Všichni, co u nás žijí, tedy čtyři - mají alibi. Vyloučili jsme taky Eskymáky. Ti jsou u nás jen dva a oba v noci spali v mrazáku." To jako vážně? Doufám, že ne, protože tenhle snímek má v rukách spoustu debility a neváhá jí použít. Mně tedy tradičně dlouho trvalo, než jsem pochopil, o co jde. Mohlo za to nepřátelský prostředí ostatních diváků, kteří se zarputile odmítali bavit. Já jsem se tomu nebránil, protože tohle byla sranda. Blbě natočená sranda, protože spousta vtipů padla pod stůl se sekerou v hlavě, ale tý snahy mě rozesmát tam bylo fakt dost. I když vtípky byly občas vykradený od ZAZ. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale já jsem se znamenitě bavil. Totálně nacpané hláškami, gagy, referencemi....a navíc většinou velmi napáditými. Kolikrát mě u filmů napadají podobné gagy, jen nemám tu možnost je zfilmovat. :-) Parodie na kriminálky všeho druhu, ponejvíce na české kriminální seriály poslední doby (Andělé, Oddělení, Ostrava atd.). A hlavně funkční parodie. Navíc od půlky filmu díky absurditě zápletky jsem měl dojem, že sleduju další díl herní serie Polda. :-) "Nabídnu vám kafe?" :-D ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)
  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)

Reklama

Reklama