Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na celé minisérii jsou nejlepší dohady o tom, která z postav je ve skutečnosti brutálním vrahem. Málokdy se totiž stane, že budete postupně podezírat asi úplně všechny výraznější charaktery - ústřední pár, členy jejich nejbližší rodiny i jejich přátele. Hodně tomu pomáhají také herecké výkony - o genialitě Nicole snad nikdo nepochybuje, ale největším překvapením pro mě rozhodně byl Hugh Grant v pro něj netypické úloze. Troufám si tvrdit, že minimálně nominace na Emmy ho nemine. Bohužel mám ale k minisérii více výhrad než ke Kelleyho "Sedmilhářkám". Některé části působí jako pouhá výplň a čekání na finální rozuzlení. Způsob vyprávění zároveň dává divákovi indicie (většinou formou vidin/flashbacků hlavní hrdinky), že s vraždou souvisejí další dějové linky. Ty ale v konečném důsledku nemají vůbec na nic vliv, jelikož se pouze snažily rozptýlit divákovu pozornost. Přesto se jedná o velmi slušné drama/thriller, které vás do posledních minut bude napínat a u kterého si budete mlaskat nad výbornými hereckými výkony. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne zaujímavý miniseriál, hoci na tie najvyššie méty určite nemá. No dokázal celý čas držať v napätí a úspešne miasť ohľadom hlavného vinníka. Moje podozrenie neustále oscilovalo od jedného podozrivého k druhému, hoci niekde v podvedomí vo mne driemala neradostná pravda. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ŘÍKÁ SE TOMU UCTÍVÁNÍ HRDINY…“ ///    Nikol Kidman v další roli spokojený ženy, kterou rozjebe život. Nebo manžel?... Taky rád po dlouhý době vidím Donalda Sutherlanda a vlastně i toho Granta, páč tady hraje (fakt hraje!) zajímavou postavu. Seroš má cca od třetího dílu zajímavou psychologickou atmosféru a je nám slibovanej příběh s překvapením. Utíká to jak sviňa, páč na povrch za prvý – vylejzaj nový tajemství a za druhý – jsou ty postavy zajímavý. Takže fakt super herecký kreace. Poslední dva díly se hodně odehrávají v soudní síni, takže jestli vás bavěj tyhle dramata… Dám pět, páč já fakt do poslední chvíle nevěděl, na koho to slovo padne… P.S.: Navíc je prej seriál lepší než kniha.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2014 napsala Jean Hanff Korelitz, neznám. 2.) Starej vodjel na služebku a nechal doma mobil. /// Thx za titule „Jana Děžínská“.       /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosférické krimi príbehy s tým, že záver je nejasný, tak si poriadne užije. Pretože hlavne toto tento seriál ponúka - v podstate do posledných 20 minút je stále otvorených niekoľko možností, kto mohol byť za brutálnou vraždou, motívov je hneď niekoľko. K tomu sa pridáva aj dobrá atmosféra, občasne ladená jemnou, nenápadnou hudbou, či skôr zvukmi, a veľmi dobré konce jednotlivých častí. Avšak na konci si tvorcovia nedali záležať. Nejde ani tak o odhalenie, koniec koncov vrahom mohol byť ktokoľvek, ale o to, ako sa daná osoba začne odrazu správať. Totálna zmena voči sebe aj svojmu okoliu, neočakávané až nepochopiteľné konanie. Toto bolo pre mňa veľmi odfláknuté a vlastne posledná štvrťhodinka sa dá označiť za najhoršiu pasáž celej série. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Zezačátku pomalé a nepříliš zajímavé, ale postupně to graduje a graduje až do brutálně napínavého a nejlepšího možného konce. Skvěle zahrané (není divu, když je tam tolik hereckých kapacit). Z důvodu chybějících a postupně průběžně dávkovaných informací si prakticky až do posledního dílu nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže to zjevně vidím dost opačně než mnozí zde komentující. Souhlasím ale s tím, že to mohlo být kratší a svižnější. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama