Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu rozebralo, instantní dávka Vánoc v kombinaci s překrásnou animací a nádherným příběhem, o malém zmrzlém a lehce šíleném městečku, které tak nějak omylem změní jak pošťáka, tak naopak. Jeden dobrý skutek vyvolá další, je to sice klišé, ale myslím, že bychom se tím měli řídit všichni a ideálně po celý rok. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Poněkud rychlý skok do místní TOP100 se povedl tomuto španělskému animovanému filmu, který vysílali na Netflixu. Jestli si vysokou pozici zaslouží, tak o tom jsem se chtěl co nejdřív přesvědčit i já a Vánoční čas tomu rozhodně pomohl. Při srovnání animace a celkového provedení nijak nevybočuje ze slušného průměru. Obzvlášť však potěšil milý příběh, který si hezky, nenuceně a nápaditě pohrál s "legendou" o vzniku Santa Clause. Mělo to vtip i poučení, tak i mě to celé příjemně uteklo. Sice se to bez honičky neobešlo, ale dnešní doba už je taková. Rozhodně lze tento film pro celou rodinu doporučit a za sebe dám krásné 4 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Každý dobrý čin vykřesá další." Klaus, co se týče příběhové linie okolo mladého pošťáka zažívajícího svůj morálně niterný zvrat, nenabízí nic neviděného, podává však velice originální pohled na "mýtus" okolo veleznámého tlouštíka v červeném kabátku, rozdávajícího radost dětem široko daleko. První záběry ze Smeerensburgu měly takřka burtonovský nádech, poté už začalo přibývat na barvách a všudypřítomné dobré náladě, které však nebylo úplně přáno. Zaujaly mě nesčetné nápady okolo postavy Klause, které dnes člověk vnímá jako něco už dávno zažitého - viz sobi, cesta komínem, dílna s hračkami, pomocníci (zakomponování Laponců do děje bylo opravdu kouzelné). Vedle toho musím zmínit nádhernou animaci, která, byť dvojrozměrná, měla neskutečně plastický nádech. BAFTA byla v tomto případě zasloužená! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Klaus již od samotného začátku zaujme svou dechberoucí animací, skrze níž na Vás dýchne duch Vánoc ještě po pořádný kus více. Právě užitý způsob animace totiž dokonale lícuje s dojemným a vtahujícím příběhem, u něhož jsem se, zvláště ve finále, neubránil slzám dojetí. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste si tuto krásnou vánoční pohádku určitě neměli nechat ujít. Skvělá práce! PS: Už teď je mi více než jasné, že se ke Klausovi budu vždy velmi rád vracet! (Netflix) „Every year, I get to see my friend.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Lescher, kterou lze v titulcích dohledat pod kreditem plánování scény. (Rominator)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama