Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaká trůnohry jsem neviděla a ani neuvidím, tudíž budu hodnotit jako samostatný seriál, ve kterém zatím vůbec nevím, oč jde. Tato první epizoda, jakožto můj úvod do nějakého světa draků a blondýnů, se mi zdál poněkud nechutným a ne tak zajímavým a chytlavým. Nicméně, dám tomu ještě šanci, ikdyž se nedovedu představit víc strávených hodin v obležení krve a nahotin. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý návrat do Západozemí nabízí přesně to, co předchozí série Hra o trůny. Temná doba s rytíři, draky!, intrikami a bojem o moc. Ten sice teprve začíná, ale je naprosto jasné, jak bude pokračovat. A to nejen proto, že řada věcí je známá z literární série...což mně ale vůbec nevadí, páč ani té se filmaři příliš věrně nedrželi. Jedna z nejpůsobivějších scén je turnaj s prostřihy na porod královny. Vlastně jsem spokojen, hlavně s draky, a plný počet nedám jen proto, že jsem čekal větší odvaz, na nějž je ale doufám našlápnuto. Snad jen princezna moc krásy nepobrala, ale tak to chodí i v životě. Matt Smith byl dobrá volba, z jeho pohledu běhá mráz po zádech... ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní úvod a uvedení rodu draka jak se sluší a patří. Postavy super, už ze zvyku dost krvavé, především porod a dělání pořádku v ulicích Králová přístaviště, samotný turnaj neměl chybu, takhle brutální turnaj se jen tak nevidí. Jinak vizuálně perfektní a na rozdíl od prstenů moci to fakt není nuda. Spokojenost a natěšenost na další díly. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to zábavně, byť ne tak zábavně a komplexně jako HoT. Možná to je tím, že je tu jen jeden rod, kolem něhož se točí děj. Jinak tu ale všechno je - intriky, násilí, sex. Trochu potíž je s tím, jak se tvůrci snaží být politicky korektní. Tlačit na trůn ženu má v historii paralely a dává to smysl. Afro-Targaryan už o dost méně. Pokud chtěli mít tvůrci rasově pestré složení postav, dávalo by víc smysl mít tam černé postavy jako krále nějaké jižní země. Nomádi z Asie byli minule řešeni podobně a zapadlo to bez problémů. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem, jak tu někteří komentují ve stylu "hodně slov, málo draků" a nahodí sem 3 hvězdičky. Lidi vzpamatujte se, pamatujete si na první sérii GoT? Říkáte tu, že CGI je špatný, viděli jste jiné současné seriály? No což, to je vaše věc, iMDB hodnocení je kompletně jiné. Já jsem shledal první epizodu asi nejvěrnější adaptací knihy v dějinách kinematografie. Opravdu vše, co jsem četl, jsem tady viděl (jinou barvu pletí u rodu Velaryonů neřeším). Fantastické. Pokud se budou knihy držet i nadále, budeme všichni brečet a trhat si vlasy, asi jako u prvních čtyřech sérií Game of Thrones. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama