Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (149)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem chtěl chvíli hodit i 4 hvězdičky, ale budu se držet při zemi. Samo o sobě ten film rozhodně není tak špatný, aby měl jen 45%. Asterixe a Obelixe miluju od dětství, přes animované seriály i hrané filmy, ve kterých jsem ocenil především skvělou jedničku, dvojku jsem nikdy pro svou silnou parodizaci všeho možného nepřijal, trojka pro mě byla lepší, a čtverka jedna velká hrůza. Pátý díl je za mě více než slušný. Jasně, má celkem jednoduchou zápletku, ale postavy mě celkem bavily, a člověk prostě u filmu hezky vypnul a bavil se. Co mě ovšem zklamalo bylo podání Asterixe, toto totiž není ani v nejmenším povaha Asterixe tak jak jí známe. To podání Obelixe bylo za mě na dobré úrovni a věřil jsem Lellouchovi hodně. Ibru jsem uvítal nesmírně rád, stejně tak mě bavila i dvojice Číňanek a skvělé podání Caesara od Cassela. Počítačově udělaná prostředí měst byla pěkná, kulisy, výprava, kostýmy sice trochu lowcost, ale dalo se na to dobře dívat. Já doopravdy od filmu nečekal v podstatě nic, o to víc jsem byl překvapen, že jsem se vůbec nenudil a celkem i pobavil. Film navíc vzdává v mnoha momentech již od začátku hold kultovní jedničce, a naladí diváka na nostalgickou notu okamžitě! Celkový dojem za mě zkrátka lepší tři hvězdičky, a oproti katastrofální čtyřce je tento díl diametrálně lepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brne po x-tý krát. Tieto asterixovské príbehy sú takmer všetky na jedno kopyto a navyše keď absentuje aj pravá humorná stránka, ktorá ako tak v predošlých dieloch fungovala, tak to nemôže dopadnúť dobre. Okrem pár veľmi pekných čínskych alebo francúzskych herečiek tento film nestál za veľa. Aj ústrední herci mali výkonnostne ďaleko od svojich predchodcov. 35 % ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než čtyřka, ale jen o trochu. Čtyřka byla vážně k uzoufání nudná, a v podstatě všechno v ní bylo trapas. Pětce se aspoň občas něco povede, a jestli se něco vyloženě povedlo, tak je to obsazení nového Obelixe. Film si v úbodu odnude povinné komiksové forky (smradlavé ryby, trubadůr...) aby navázal pár odkazy na původní filmy a přešel do originální tvorby, která se sice snaží držet v mezích atmosféry komiksů, ale zpravidla je to všechno prostě nuda a až moc na první dobrou. Obsazení Asterixe je opět tragédie, a vůbec nechápu, kde sám režišér nabyl dojmu, že se na tuto roli hodí. Z cameo rolí z toho nejlépe vychází Zlatan, ale Richard i Cottilard jsou úplně zbyteční, a ještě stejně ani nejsou k poznání. Nevím, proč mají tvůrci furt nutkání vytvářet něco nového, když mají k dispozici tolik kvalitních komiksů, které by se dali zfilmovat. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Asterix a Obelix je lepší než jejich poslední hraný dobrodružství, ale na první dva hrané filmy to nemá a už vůbec to nemá na animáky. Ale docela jsem se bavil, některé vtipy jsou fajn, hlavně ty klasické narážky na dnešní dobu. Výběr některých herců je taky povedený, hlavně Vincent Cassel jako Ceasar je podle mě výborný a Guillaumet Canet a Gilles Lellouche jako ústřední dvojice jsou skvělý a pokud s nimi bude pokračování budu rád a jako poslední co se mi líbilo byly efekty,  ty jsou fakt pěkný a věrný komiksům a pěkná hudba. Tak a teď k záporům, co je škoda je to, že Marion Cotillard jako Kleopatra tu moc bohužel není, pak je tu český dabing, který je někdy fakt strašnej jako příklad řeknu Jakuba Koháka, který prostě dabovat neumí a jeho postava Popkornise, kterou daboval mi byla kvůli tomu fakt nesympatický, a jako poslední dvě věci co bych zmínil jsou kostýmy, ty někdy vypadají fakt pěkně, ale jindy to vypadá hrozně a to film stál 72 millionů dolarů což když vezmu Českého Žížku, který stál jen 23 millionů tak právě ty kostýmy vypadají mnohem líp, a poslední zápor jsou akční scény, které nejsou tak zábavný jako v předchozích dílech a to je fakt škoda.  No na závěr bych řekl, že je to fajn podívaná a děti se u toho bavit a dospělí docela taky jen ne jako u prvních dvou hraných filmů, který jsou podle mě skvělý, ale tady to si odnáší 60% za fajn podívanou u které se nemusí přemýšlet. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu si zahrálo i pár hudebníků. Angèle, která si zahrála Falbalu, se živí jako písničkářka, Laurent Borel (Asymétrix) pracuje jako hudební skladatel a Olivio Ordonez (Abdelmalix) je rapper. Angèle je navíc druhá herečka, která ztvárnila Falbalu. Před ní si Galku zahrála již Laetitia Casta ve filmu Asterix a Obelix z roku 1999. (Krtek123)
  • Počas uväznenia čínska cisárovná (Linh-Dan Pham) hovorí: „Máme dva životy a druhý sa začína, keď si uvedomíme, že máme len jeden.“ Tento citát sa často pripisuje slávnemu čínskemu filozofovi Konfuciovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama