Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

slord 

všechny recenze uživatele

Výborný animák s úžasným vizuálom, ktorý človeka vtiahne hneď od začiatku. Príbeh zaujal a bavilo ma na to pozerať, postavy boli veľmi dobré rozpracované, prvky fantasy boli veľmi dobre zladené a celé to fungovalo skvelo. Film bavil aj dojímal a nemohol som od neho odtrhnúť oči. Proste super, a ak nedostane Oscara, tak sa v akadémii asi pos.ali. 9/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím Moorovým filmům nabízí Vlkochodci maličko jinou animaci, jež však stále v sobě skrývá ono zvláštní a neokoukané kouzlo. Líbilo se mi, jak se animátoři vypořádali s nuancemi mezi lidským a zvířecím pohledem na svět, jenž byl ve filmu zobrazen opravdu magickým způsobem. Příběhově se v podstatě nejedná o nic, co bychom již dříve neviděli někde jinde - při sledování se mi vybavila Pocahontas s Avatarem - i tak jde ale stále o silný a nadčasový příběh, nehledě na to, že je zasazen do 17. století. Vedle nádherné animace oplývá film i nepřeslechnutelnou hudební stránkou - ústřední píseň "Walking with the Wolves" byla úžasná. Trochu mě snad jen čílilo počáteční chování Robyn a později jejího otce. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pokud to vezmu čistě po příběhové lince, tak tu máme takový klasický příběh soupeření člověka s přírodou, jako v Princezně Mononoke. Pokud ale vezmu v úvahu tu animaci, tak to bylo skvělé. Ta zde dělá obrovskou přidanou hodnotu. Navíc tu nezabijí Seana Beana. Ne vážně, v době kdy je 3D animace něco hodně běžného si dát práci a stvořit toto, to chce klobouk dolů. A díky tomu tento snímek vybočuje z řady! ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, jak snímek trefně pojmenoval DaViD´82, kvalit Miazakiho veledíla nedosahuje. Překrásné výtvarné zpracování a sympatickou vlčí holku cenim. Extrémně otravnou a natvrdlou rodinu irských lovců, roztahanou a roztěkanou povrchnost a popírání svých vlastních pravidel (proměny z a do vlčí podoby) necenim. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno napíšem, že príbeh ma nejako neuchvátil a celkovo ide pre mňa o trochu preceňované dielo. Moje hodnotenie a pocity prúdia skôr z vizualizácie filmu, ktorá mu dodáva atmosféru starých rytín, resp. starých plôškových animákov. Charaktery mi príliš neprišli, skôr sa mi zdali svojou neoriginalitou nudné. Predsa len som čakal, že v rozprávke nie až tak celkom pre tých najmenších, sa dočkám určitej novosti. Doba je však už unudená a plochá, takže nájsť v dnešných produkciách akéhokoľvek žánru genialitu, je bádanie po svätom gráli. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama