Reklama

Reklama

Nechte je všechny mluvit

  • USA Let Them All Talk (více)
Trailer

Snímek Nechte je všechny mluvit od režiséra Stevena Soderbergha vypráví příběh slavné spisovatelky (Meryl Streepová), která se vydá na cestu se svými dlouholetými přítelkyněmi (Candice Bergenová a Dianne Wiestová), aby se pobavila a vyléčila staré rány. Připojí se k nim i její synovec (Lucas Hedges), který se o dámy stará a přitom se zamiluje do mladé literární agentky (Gemma Chanová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Meno Soderbergh vo mne vzbudilo očakávania. Neisté, ale predsa, lebo ten muž má v sebe silnú filmárinu. Niekedy mu to vyjde (Vedľajšie účinky, Dannyho trilógia, Erin Brockovich), inokedy ma neohúri (Solaris), ale v každom prípade nikdy nenatočil vyložene zlý film. Toto je však naozaj slabší kúsok. Jedine, čo ma zaujímalo bola zaľúbená linka s Gemmou Chan. Ale tie konverzačky Meryl Streep o knihách a postavách, ktoré nikto nepozná ma nebavili, ani dialóg, kde dve stareny spomínajú na švédsku trojku. Nakoniec sa to ale v druhej polovici začalo celkom zlučovať a zrazu filozofické reči začali dávať zmysel. A taká je aj pointa filmu. Filozofia, múdre myšlienky, ktoré ostávajú až za hrob. V tomto prípade doslova. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšia spolupráca režiséra S. Soderbergha s Meryl Streep priniesla opäť taký film, ktorému sa musí pristúpiť opatrne. Vo filme „Nechte je všechny mluvit“ je viac rozhovorov medzi viacerými postavami, paradoxne však nehovorí/nediskutuje so sebou tá dvojica, ktorá by to najviac potrebovala. Ich záverečná „konfrontácia“ nie je tak silná a emotívna a ani dostatočne nevyrieší problém medzi nimi. Zachytenie vzťahov medzi jednotlivými postavami na úrovni rozhovorov je priemerné. Mnohokrát sa stane, že niektoré scény sú buď veľ statické alebo nie úplne dokončené (napr. scéna, kde Tyler „prezradí“ Karen, že je do nej zamilovaný). Keď už nič, tak vtedy aspoň vás trochu očarí krása Queen Mary 2 (loď). K filmu by pomohlo, keby bol trochu kratší a hlavne v dialógoch trochu pružnejší. Z hereckej stránky tu nie je väčší problém, Meryl jednoduchá a sebaistá, Candice Bergen by mohla byť oveľa výraznejšia. Mám však pocit, akoby k tomu nedostala ten potrebný priestor. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si dlouho na čas, než jsem se na film podívala navzdor tomu, že pokud je nějaký nový film s Meryl, tak ho musím vidět hned. Ale říkala jsem si, že si na to nechám trochu prostor, až na to budu mít náladu. Je to zvláštní film. Liší se hodně od ostatních filmů, které jsem viděla. Film si zakládá hodně na dialozích a obsazení, což je fajn, ale očekávala jsem nějakou gradaci. Nějaký výbuch emocí, něco co by mě probralo z té monotónosti, ale nic takového se nedělo. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, jak lehce a nevtíravě to ohýbá různé konvence reunion komedií nebo filmů o ženském přátelství i v tom, že to nepotřebuje jasně formulovat a doříkávat katarze a ponaučení. Klidně si představuju, že by takhle mohlo dopadnout osazenstvo Sexu ve městě. Asi na to celé brzy zapomenu a moc velké vlny to neudělá, přesto si v poslední době nepamatuju sympatičtější film. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's just such a shame. Retiring at, what, 70? Why? I mean, It doesn't make any sense to me. /// Nechte je všechny mluvit zní jako dobrá tvůrčí rada, když máte na palubě takovou posádku jako tehdy Queen Mary II na cestě přes Atlantik. Přesto nelze legendě o hercích svobodně pronášejících vlastní repliky úplně věřit, na to je výsledek až příliš precizní. Vražda na Nilu bez Nilu a bez vraždy, nikoliv nutně bez Agathy Christie. Autorský film o smrti autora, plavba na parníku jménem Steven Soderbergh. Zločin nicméně identifikovat lze: Diváci oloupení o případ v běžném slova smyslu musí pohlédnout do tváře hypotéze, že vražda a whodunit jsou zástupný problém a záminka přehlédnout, že otázka pachatele je ten skutečně nejmalichernější problém. Myslíte, že se něco pochopíte, že něco zaslechnete, když je necháte všechny říci, co mají na srdci? Chytíte blesk do lahve alespoň jednou? Zaručenou odpověď najdete v Říši sovy od Blodwyn Plugh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jak je u režiséra Stevena Soderbergha obvyklé, tak si svůj film sám sestříhal (pod pseudonymem Mary Ann Bernard) a také se postavil za kameru (pod pseudonymem Peter Andrews). (Kuzmik)
  • Natáčení probíhalo na skutečné palubě zaoceánské lodi Queen Mary 2 na plavbě přes Atlantik mezi New Yorkem a Southamptonem. (Kuzmik)
  • Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu. (jezurka42)

Reklama

Reklama