Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A mně se překvapivě více líbil tento díl. Pravděpodobně to bude malým Alexem, který vnesl do Muimie více zábavy a vtipných kousků, u kterých se pokaždé popadám za břicho. Příběh na mě navíc působí napínavěji a zapamatovatelněji. (Z jedničky si téměř na nic nevzpomínám). A ano, Rachel tu má mnohem lepší vlasy :-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Múmia sa vracia" po dvoch rokoch od uvedenia pôvodné filmu. Takže sa opäť rozpúta divoká hollywoodska popkornová jazda staroegyptskou mytológiou. S múmiou sa vrátil aj sympaťák Brendan Fraser a krásavica Rachel Weisz v úlohách Ricka a Evelyn, s ktorých sa stali manželia. Spolu so svojim osem ročným synom Alexom sa znova zapletú do nebezpečného dobrodružstva s mumifikovaným zloduchom Imphotepom, ktorému bude tento krát stáť po boku jeho stará láska Anck Su Namun. "The Mummy Returns"!!! *** ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O tom, že méně je více, se můžeme přesvědčit na příkladě Mumií, i když Stephen Sommers a jeho parta si to zjevně nemyslí. Tam, kde v jedničce byl vtip, invence, romantika, tajemno, je tady hafo triků a jakkoli jsou důmyslné a propracované, velmi rychle se na ně dá zvyknout a pak zbyde jen zívačka a nostalgie za roztomilostí jedničky. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Druhá mumie byla, jak už to u dvojek bývá, mnohem rozmáchlejší. Na scénu přišel nový záporák, vrátil se ten starý, střetávaly se obrovské armády... Ale hlavně se vrátili Rick a Evelyn, jeden z nejlepších filmových párů všech dob. Z Eve najivky se ve dvojce stala Eve bojovnice, což bylo ještě víc sexy... Holt něco se mi tu líbilo víc, něco tu bylo horší něž v jedničce. Efekty, hlavně král Škorpion, se moc nepovedly, zato atmosféra mumií byla zachována měrou vrchovatou... ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Toto pokračovanie dostalo od Universalu zelenú ráno po otvorení Múmie (1999) v máji 1999. (Zeker)
  • V úvodní bitvě má král Škorpión (Dwayne Johnson) štít na levé ruce, ale v několika následujících záběrech ho drží v ruce pravé. (infected)
  • Když Rick O'Connell (Brendan Fraser) přeskakuje zvedající se most, tak po jeho přeskočení visí na špatné straně. (Duoscop)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama