Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

novoten 

všechny recenze uživatele

Smutné vystoupení z řady, při jehož letmém zahlédnutí si jen smutně povzdechnu. Jako prvnímu ze série mu totiž chybí srdce a nějaký důvod pro jeho existenci kromě očividného vydělání dalších peněz. To, že za další tři roky přišel Ivan Drago, tak možná bylo pro Stalloneho kariéru jedním z nejšťastnějších rozhodnutí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělý na tomhle filmu je Mr. T jako Clubber Lang, jeho brutální boxer připomínající Mikea Tysona je prostě super, zato Rocky to už je hrůza, Slyovo čím dál horší herectví je tady pořádně znát, jeho nepřesvědčivost a přehrávání je přímo katastrofální, pokus o drama ve stylu jedničky spojené s větší akcí nevyšel, mělo zůstat jen u té akce, hudba to však všechno zachraňuje, přesto přese všechno jsem Rockymu zase fandil ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky III je podle mého dost podhodnocený film. Rocky dostal parádního soupeře v podání Mr. T, který ho nechá sáhnout si až na úplné dno. V tomto díle sledujeme Rockyho, kterého otupěla sláva a bohatství, zlenivěl a usnul na vavřínech. I tentokrát se vrací Apollo Creed ale už jako trenér a přítel. Tato obrátka o 180 stupňů v jejich vzájemném vztahu se může někomu zdát jako tisíckrát ohrané klišé, nicméně to do filmu samotného vneslo čerstvý vzduch a jenom mu to prospělo. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Eye of the Tiger! Můžu si třeba stokrát říkat,že třetí díl Rockyho je docela zbytečný.Že děj je klišovitý a předvídatelný.Že spousta epizodek je tu jen proto,aby se stopáž vytáhla aspoň na hodinu a půl.To všechno je pravda a já ji nepopírám.Ale co na tom sakra sejde,když finálový zápas mě znovu zvedal ze židle! Znovu jsem ho prožíval a neměl jsem daleko k hlasitému povzbuzování.A celé to spojení s Apollem,bývalým soupeřem,dodává filmu velkou sílu.Možná to už není ten samý Rocky,jako když jsme ho potkali poprvé,ale postava se přece nějak vyvíjet musí nebo ne?Za to,že jsem se dobře bavil a za skvělý ústřední song nemám problém střelit tam ty slabší čtyři hvězdy. 75 % ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování série. Trochu rozházené, na druhou stranu pomohlo v kariéře wrestlerovi Hulku Hoganovi a kreativnímu nejen herci Mr. T. Neúprosně tikající hodiny času si v dlouhém příběhu vybírají svoji daň, a když už se zdá, že Rocky se schoulí do klubíčka a zbytek svého života stráví v chmurných myšlenkách a sebeobviňováním se, nastoupí na scénu řečnice Adriana, sejme z Rockyho břímě výčitek a touto chvílí počínaje se dá do pohybu dobře promazané soukolí, jenž je tvořené skvělou hudbou, zajímavou tréninkovou montáží a zase je to ten starý dobrý Rocky s "pohledem tygra". Finální souboj je z obou stran sestavou o desítkách přímých úderů do hlav, či-li je opět nereálný, možná více než kdy jindy. Titulní píseň Eye of the Tiger od skupiny Survivor se stala hitem a i po těch mnoha letech je stále svěží a vysoce motivační. Rocky svého protivníka dokázal znovu převálcovat, ale celkově se jedná zatím o nejslabší díl série. 125 miliónů dolarů ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama