Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit, jestli je zákulisí americkéhofotbalu až tolik "zkažené", ale Stoneova režie je úžasná. Když si přidáte jako vždy skvělého Al Pacina a Cameron Diaz ve své nejlepší roli, pak je o kvalitní podívanou postaráno.....Poté, co jsem si pořídil tenhle film na DVD a mohl si ho vychutnat v celé parádě musím "přitlačit". Skvěle vybraná a použitá muzika ! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na první pohled forma vítězí nad obsahem. Celým filmem spirálovitě prolínající hudba, která je rovnocenným protihráčem dynamicky nádherných zápasů sportu, jenž jednoznačně patří k těm nejtvrdším a svým smyslem nejzákladnějším, utvrzuje dojem životnosti, energie, pohybu a síly. Do zákulisí amerického fotbalu samozřejmě příliš nevidím, a proto nemohu říci, na kolik procent mám všemu věřit, ale stejně mně připadá, že se jedná o jeden z mála kolektivně-sportovních filmů, jenž se snaží fenomén sportu nahlížet v celé jeho komplexnosti, nejednoznačnosti a rozporuplnosti. I to závěrečné rozuzlení, ač tolik podobné všem těm dnes již zoufale okoukaným patetickým sportovním finále, v sobě nese notnou dávku ironie a sarkastického nadhledu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S každým dalším viděným filmem od maestra Stona, mám toho chlapíka více a více raději. Stone dokáže uchopit každé téma tím vůbec nejúžasnějším způsobem. Necpe do svých snímků úžasné a nikým nepřekonatelné hrdiny, kteří působí minimálně jako polobohové, ale v jeho filmech se vyskytují výhradně obyčejní lidé potýkající se s obyčejnými lidskými problémy. Proto jeho filmy působí vždy úžasně realisticky a naprosto uvěřitelně. Leckdo při letmém pohledu na tento film čekal další z mnoha snímků o sportovním mužstvu, které se z naprostých sraček dostane na vrchol a v nervy drásajícím finále skolí favorita. Naštěstí se nic takového nekonalo. Stone nám představil snímek o americkém fotbalu jako takovém - o jeho krásách, ale i temných zákoutích, o tom kdo skutečně jsou lidé, kteří s ním mají co do činění, o tom jakou moc v něm představují peníze a že se kolem nich točí klasicky úplně všechno, a to včetně lidských životů. Jedinou výtku bych nasměroval ke Cameron Diaz, kterou mám velmi rád a moc hezky se mi na ni kouká. V přidělené roli majitelky týmu mi ovšem totálně nesedla. Al Pacino byl naopak naprosto božský. Opravdu vynikající film, který vám věrně a zajímavě vykreslí dějiště i zákulisí nejoblíbenějšího sportu v USA. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dynamické, skvěle sestříhané, vhodně ohudebněné (přestože to nebyl zrovna můj styl), sálající nadšením pro sport. Americký fotbal jsem nikdy nesledoval a ani po zhlédnutí Any Given Sunday se nic nemění, ale Stone mě plně dostal do hry, a to i přesto, že pravidla pořád úplně nechápu (jestli teda jde o něco jiného než jen nechat do sebe narazit pár goril, hodit míč co nejdál na sprintera, který sebou pleskne s míčem na vyznačené místo :-) ). Herecky je to taky dobře obsazené, hlavně Pacino na sebe strhává pozornost a vy mu jeho roli věříte. Konec nebyl nijak překvapivý, ale neurazil a já celkově hodnotím slušnými 4*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočeno i zahráno, ale od Olivera Stonea bych čekal lepší uchopení tématu. Jeho snaha vyšla hodně naprázdno. Kvalitní obsazení mnohdy nestačí, protože někteří herci zde nedostali potřebný prostor, a třeba taková Cameron Diaz zde byla akorát na okrasu. Jako celek nic moc a Stone mě zvolna unavuje. Film spíše pro americké publikum. U nás dělá problémy vyjmenovat jen jediného hráče NFL. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

Reklama

Reklama