Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Podobně jako filmy od A24 je toto art film pro lidi, co nikdy neviděli art film. Vlastně je to o něco horší, Malcolm a Marie je film, který vám ústy postav (ne)přímo ŘÍKÁ, že je autorským uměleckým dílem. A pokud to nepoznáte, jste blbý kritik, který nerozumí filmařským technikám a všechno mechanicky interpretuje skrze rasu nebo feminismus. Nic proti tomu, zrovna tenhle šleh na adresu kritické obce je celkem přesný a zčásti oprávněný. Protože pokud bych se rozhodl Malcolm a Marie v nějaké recenzi obhajovat, šel bych na to právě přes jeho estetiku. Jestli je na Levinsonově nabubřelém filmu něco podnětného, tak to, že jde vlastně o parametrický film. Jde o filmařské cvičení v možnostech toho, jak natočit a inscenovat dialog mezi dvěma postavami - rozhádanými partnery - pokaždé trochu jinak, pomocí jiných stylistických parametrů. Vodítkem k tomu je ostatně hned první okázale stylizovaný rozhovor po příchodu z premiéry, kdy Zendaya stojí ve dveřích a kouří a rozvášněný Washington krouží pokojem jako tygr v kleci. Přičemž kamera při tomto kroužení střídavě sleduje jeho a střídavě staticky pozoruje Zendayu a na konci celého dlouhého záběru dochází k drobným obměnám / narušením téhle normy. To je ukázková práce s opakováním a variací na rovině stylu, kterou pak film v průběhu dál rozvíjí, byť už ne tak originálně. Chtěl jsem vůči Malcolm a Marie být vstřícný, ale nakonec mě vyloženě otrávilo, jak se ten film bere vážně a přitom je uvnitř tak bezduchý a prázdný. Oběma postavám ve výsledku nevěřím ani Ň, protože jsou to do značné míry hlásné trouby Levinsonových scenáristických exhibicí a frustrací. Text tady vyhrává nad charakterizací, a budiž, může to být záměr, ale to neznamená, že mě to nemůže štvát. Když každé druhé slovo v rozsáhlých monolozích proložíte slovem "fuck", vážně z vás není druhý Tarantino. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Toto bolo zas čo? Netflix už fakt nevie čo pridávať. Chápem hodnotenie na databaze, nie každému sadne. Ale aby sa dvaja celkom dobrí herci rozprávali a hádali v jednnom dome a ešte v čiernobielom kabáte. Ako inak sa tam musí riešiť rasizmus. Oproti tomuto bol aj taký Mank zaujímavým filmom. A to aj beriem ohľad že sa to točilo počas lockdownu. 2* ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Malcolm & Marie je jedním z dalších filmů na Netflixu, které pobaví, ale nenadchnou. Přesto se musím přiznat, tak na tento film jsem se dost těšil. Po BlackKlansman a TeneT jsem naplno propadl charismatu Johna Davida Washingtona a Zendaya také patří mezi ty zajímavější mladé herečky současnosti. A syn Barryho Levinsona sliboval kvalitní zábavu. A to se naplnilo tak nějak napůl. Po technické stránce nejde nic vytknout. Kamera i herci výborní (ikdyž překvapivě nevládne filmu Washington jr., ale právě Zendaya). Ale po příběhové stránce (pokud tu tedy nějaký je) je to už horší. Film je Malcolmovi, mladému režisérovi, který se po premiéře svého nejnovějšího filmu (na motivy života jeho přítelkyně) vrací se Zendayou (jeho přítelkyně) domů. A právě po premiéře filmu se u páru objeví doma problémy z nevyřčených křivd párů. Jejich zdánlivě idylický vztah se rychle změní. Film sází především na dialogy, které nejsou moc zajímavé a až na pár výjimek spíše nudí. Retro vizuál však vypadá skvěle a filmu více než padnul. Ve výsledku je to dost průměrný film. Ale až na pár delších scén jsem se moc nenudil a film relativně utekl. Ale z hlavy se vypaří mnohem rychleji než by bylo zdrávo. 5/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nechápem, čo je na tom filme romantické, vôbec nič, je to čiste len dráma. Jednu hviezdičku dávam za herecké výkony, druhú za kameru. Film sa mi videl uťahaný, pridlhý, miestami nudný a úplne ma až unavil, ich navzájom-sa-zničujúci vzťah ma unavil. Priala som si buď, aby sa čím skôr rozišli alebo, aby už bol koniec. To všetko svedčí o tom, že Malcolm & Marie nie je dobrý film, aspoň pre mňa. Kto to nevidel, o nič nepríde. Pozrela som si ho len zo zvedavosti kvôli Golden Globes nomináciam (tento rok sú dosť zvláštne), druhýkrát nehrozí, žeby som to znova zapla, už na prvý raz som si nebola istá, či dopozerám!!! Až mi v hlave duní a toľkokrát fu*k snáď nie je ani v mafiánskych filmoch! Zendaya pôsobí tak mladistvo, že sa mi do tejto "príliš dospelej" roly ani veľmi nehodila, hoci bola naozaj dobrá. Škoda, že to nemôžem povedať aj o filme. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to geniální, nicméně na tu druhou nechcete být po zhlédnutí tohoto nikdy ve vztahu. Tedy, pokud jste taky tak trochu psycho. Je tady krásně vidět, jak je člověk sobecký a potřebuje uznání. John a Zendaya předvedli oba super výkony, i když ona o něco lepší a uvěřitelnější. Ale má to taky dost nedostatků, nicméně pokud od toho moc nečekáte, tak zklamaní nebudete. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)
  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno