Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorý bol od detstva vychovávaný ako bojový pes žijúci v neľudských podmienkach určený len na nelegálne aktivity svojho pána, pri ktorých využíva svoje drsné bojové umenie, ale po jednej nehode, po ktorej si myslí, že jeho pán umrel sa dostane na slobodu, spozná sa so slepým ladičom pián a jeho dcérou a tí si ho vezmú k sebe, kde konečne spoznáva príjemný život bez násilia, ale minulosť si ho nájde a tak sa s ňou musí raz a navždy vysporiadať. So spracovaním som nadmieru spokojný, tu ani nemám čo kritizovať, film by sa dal rozdeliť na tri fázy, prvá zoznámi okrem hlavného hrdinu a jeho spôsobu života obzvlášť so zápornými postavami, v následnej síce zmizne akcia, ale je radosť sledovať na postupnú premenu hlavného hrdiny, ktorý sa učí novým veciam a spoznáva pekné stránky života a navyše chválim aj menšiu líniu zameranú na hľadanie pravdy o matke a vzťahu k piánam a v záverečnej sa už očakávane prepojí súčasný spôsob života s minulým a považujem to za vrchol filmu. Takže v tomto prípade scenár rozhodne neslúži len ako výplň medzi akčnými scénami, je im viac, než len rovnocenný a aj mimo akcie ponúkne niekoľko nezabudnuteľných momentov. Zvláštny pocit mám jedine z toho, že k štyridsiatnikovi sa tu všetci správajú ako k teenagerovi, ale to je len taký detail. Akcie je tu dosť a je výborná. Tvoria ju prakticky iba súboje, ktoré majú výbornú choreografiu, sú veľmi dobre natočené, aj keď tých spomaľovačiek a nereálne letiacich protivníkov po údere mohlo byť aj menej, ale zase na celkovom dojme to prakticky ani neuberá a chválim aj ich nadmernú súrovosť, toto už nie je žiadne lahodné kung-fu, ale jeho omnoho drsnejšia verzia, kde občas poteší aj nejaká tá zlomenina. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia v paneláku, obzvlášť súboj s najlepším protivníkom v bielom alebo arénový súboj so štvoricou protivníkov, ale všetka akcia je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jet Li v trochu netypickej úlohe, ale zvládol ju výborne, ako vždy skvelý Morgan Freeman, slušný záporák Bob Hoskins, sympatická Kerry Condon a v maličkej úlohe bojovníka v aréne sa objaví aj Scott Adkins. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak film pôsobí miestami tak zvláštne komorne, v mnohých scénach chýbajú civilisti a podobne, ale s týmto ani nemám problém, film má zaujímavú atmosféru, miestami skvelú kameru, navyše aj akcia je zvládnutá výborne, takže som určite spokojný. Síce táto tématika pre mňa nemá potenciál na plné hodnotenie, ale inak tomu ani nemám čo vytknúť, výborný francúzsky akčný film, Francúzi na rozdiel od americkej produkcie vedia potenciál Jet Liho využiť a tak po filme Bozk draka je Utrhnutý z reťaze najlepší Jet Liho film točený mimo Áziu. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 82%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve je nutno podotknout, že vedle thrilleru Polibek draka jde o bezesporu nejpůsobivější akční film Jeta Li na americkém území. Vedle primitivních snímků jako Jedinečný se nám tahle asijská legenda představuje coby málomluvný a plachý Danny, neustále nosící obojek, který když mu jeho démonický „pán“ sundá, tak jeho protivníci rázem zažijí hotové peklo. Sirotek Danny je totiž od dětství vychován ve chladnokrevného zabijáka, který bojuje bez zábran a soupeře ničí po desítkách. Jenže osud (rozuměj scénárista Besson, ano ten v posledních letech příšerný Luc Besson, který se stal zlým snem kdejakého kritika) tomu chtěl, aby Danny poznal i tu lidskou stránku svého já a setkává se slepým ladičem pián a jeho nevlastní dcerou, u nichž najde to, co mu tak dlouho scházelo. Už je to tak. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Režisér svižného Kurýra Louis Leterrier totiž rozehrává za dunění hudby od Massive Attack dokonale zvládnutý bojový thriller (s pečlivou choreografií Yuena Woo-pinga), který se najednou prolne do inteligentního, komorního dramatu, kdy výlety na loďce nebo společné fotografování s novou rodinou jsou roztomile přirozené. Jde snad o první bojový film, ve kterém se namísto přiblblých dialogů v neakčních pasážích odehrává skutečný příběh. I když režisérovi v závěru dochází mírně dech (a ano, je tu nespočet nelogických pasáží), jeho vizuální orgie nevyblednout, akční sekvence jsou stále přehledné a dokonale propracované, fyzické předpoklady hlavního bijce stále nadprůměrné a i charisma dobrosrdečného Morgana Freemana jede na plný plyn až do závěrečných titulků!! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oceňuji skutečnost, že v případě tohoto filmu vsadil režíser z velké části na dramatické prvky, tj. v poměru ku akci jsou zde tak půl napůl. Sice jsem tedy očekával zábavnou nepřetržitou akční mlátičku, ale když ta je přerušována smyslnými a dojemnými vážnějšími linkami, tak proč ne? Další s tímto faktem související plus se týká výborného Jeta Li, který, i když se ve filmu zrovna neukecal k smrti, podal velmi dobrý výkon. Teď si vzpomenu například na Keanu Reevese, ten občas také nepotřebuje k herectví slova, a divák mu naprosto rozumí (nepřekonanou hvězdou je ale v tomto směru Michael C. Hall). Tady platilo to samé, a slavná asijská hvězda se představuje v novém světle - ten kluk umí hrát. A nakonec Louis Leterrier si své místo mezi evropskou elitou filmařů zcela jistě zaslouží, a mě nezbývá nic jiného, než po zábavném Hulkovi čekat na další jeho pecku... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení v podobě Jet Liho introvertní stylizace, slušného obsahu, který vyztužil zejména Morgan Freeman, a samozřejmě brilantních choreografií, ve kterých vynikne Jet Liho hlavní talent – bojová umění. Pokud si odmyslím, že myšlenkově je tenhle film vyčpelý a dějově předvidatelný, zůstává Utržený ze řetězu inteligentní a dobře natočenou podívanou, která hraje i na jinou než akční strunu. Leterrier celkem příjemně spojil rysy hollywoodské akce s evropskou pozvolností a drsným humorem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Louis Leterrier se mezi prvnim a druhym Kuryrem rozhodnul natocit neco jineho, aby se o nem nedalo rict, ze umi tocit jen akcni filmy s hloupouckym dejem. A povedlo se. Tenhle film ma rozhodne dost originalni zapletku, ktera se ale postupne premeni do pribehu o cloveku, keryho dostihla jeho minulost a to uz tu parkrat bylo. Nicmene 90 % filmu je skvela podivana. Hlavni problem je, ze mezi brutalni akci na zacatku a vyrizovanim uctu na konci je okolo 40 minut polidstovani Dannyho. Diky nim se nejedna o ciste akcni film a stava se tak trochu dramatem, ale zaroven po tom neuveritelnym pocatecnim nakladu pusobi trosku moc pomalym tempem, ale neni to nic, co by se nedalo prezit. Jet Li chtel predvest sve herecke umeni, coz se mu do jiste miry povedlo, i kdyz vetsinou se jen ublizene kouka. Jenze jakmile se zacne rvat, kazdej zapomene jak hraje a vychutnava si naprosto dokonaly bojovy sceny, ktery nejsou nijak ucesany a tudiz pusobi pekelne drsne. Taky se mi libila hudba k bitkam, byla taky spravne drsna. Morgan Freeman tu moc prostoru nedostava a ani to nevadi, protoze tu je Bob Hoskins, kterej je tak strasne krutej, ze bych si ho dokazal predstavit jako nejakyho mafianskyho bosse. Tak trochu jinej a dost dobrej akcni film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Pri autonehode je na podvozku auta možné vidieť pripevnený plech, ktorý slúži na prevrátenie auta pri nájazde na rampu. (zuzulatomas)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama