Reklama

Reklama

Kletba

  • USA Spell
Trailer 1

Obsahy(1)

Úspěšný právník žijící ve velkoměstě se jednoho dne doslechne o smrti svého otce, se kterým neměl nejlepší vztahy. I přesto se však rozhodne navštívit své rodné místo a s otcem se naposledy a pořádně rozloučit. Aby se nenudil, na cestu si pozve i svoji čtyřčlennou rodinu. Letadlo však při bouři havaruje a hlavní postava se po probuzení nestačí divit... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som niekoľko zaujímavých voodoo filmov, ale tento medzi nich nepatrí. Nebol úplne zlý. Je dobre natočený, herci hrajú slušne a to hlavne milá starenka, tá váľala. Potom tu bolo ešte pár silných momentov, ako vyťahovanie klina z nohy či posledné finálne zúčtovanie. Ale i tak neponúkol takú efektnosť, na akú som pri podobných filmoch zvyknutý. A to je trocha škoda, lebo film nemá priestor pre nudu, ale i tak tam chýbala nielen logika, ale aj lepšie zvládnutie vypätých scén. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Působivý černošský horor hodně skřípe v logice či návaznosti, ale jinak je dobře natočený a rituální vidláci (hoodoo babka bylinkářka s "boogity" panenkami), věznící a k čemusi nepěknému si vykrmující moderně povýšeneckého tátu z města, dostatečně zneklidňují. Ze scén s hřebem v noze (3x!!) se mi neudělalo nejlíp. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Voodoo (zde má ale podobu hoodoo) a trocha kanibalismu. Marquis je úspěšný a bohatý právník, co ale nezapomíná na peklo dětství. To se mu nyní připomene, když se s rodinou vydá na otcův pohřeb do místa, kde vládne temná magie. Eloise je typická čarodějnice s laskavým úsměvem, co dá němým kočičí jazyk a slepým kočičí, respektive kozí oči. Panenky jsou výborná věc, jen Eloise zapomíná, že s čím se zachází, s tím se také schází. I když stopáž je průměrná, přišlo mi, že film trval dvě hodiny. Než se pořádně rozběhne děj, chvíli to trvá. Nejnapínavější jsou Marquisovy útěky, vytahování hřebu či patálie s telefonem. Po formální stránce velmi dobré. Konec má spád a napětí. 3,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej odmlke voodoo tematika, a tak trošku zamrzí, že napriek tomu, že samotný snímok nenudí, je podaný, takpovediac odfláknutou formou. Je to vizuálne pútavé, no tá “zábavnosť”, ktorú od toho všetci očakávajú, i keď sa miestami dostaví, je jej pomenej, pričom sa tvorcovia spoliehajú len na pár okamihov, a to už dnes málokto docení. Priemer .. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix vážně nabízí širokou škálu možností. Černošský filmy s podobnou tématikou (My, Uteč) umí vytvořit solidní atmosféru. V každým směru znepokojující. Nevím ani kdy naposledy, jsem viděl horor s voodoo panenkou. Sympatickej hlavní hrdina, super vidláci a chybějící gore mi vůbec nevadilo. Vlastně to ani nebylo potřeba. Vynikající. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se udává, že panenka Boogity je kopie dané osoby a na její vytvoření je potřeba pár věcí z osoby, na kterou se váže. Na konci tedy nemohl mít Marq plnou bednu Boogity na všechny stoupence kultu. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama