Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 893)

plakát

Sympatizant (2024) (seriál) 

Tak jsem zase jednou vstoupil do špatné společnosti. Podle popisu jsem čekal něco naprosto jiného. A vyšla z toho slabota, hrající si na něco zajímavého a většího.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Opět se povedlo udělat dokonalé české retro. Včetně nezbytného a neustálého pokuřování cigaret. Po každém dílu jsem musel vyvětrat. Dějově dost dobré, ale pecka to není, ani seriál roku. Trochu jsem měl problém s velice slušným chováním kriminalistů. V té době byla přece jenom velká nadřazenost pro řídící kasty.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Dobré herecké výkony. A to je skoro vše.

plakát

Aféra - Série 1 (2014) (série) 

Jak to popsat? Je to své. A to už je plus. První dvě epizody tak normálně upoutají. Další dvě slabé a může dojít i k odchodu jinam. Od páté dochází ke zlepšení, které postupně vydrží až do konce. Hlavní dvě postavy: Noah - je to chlap, působí staře a moc sympatický mě nebyl. Alison - zajímavý typ. Chvilku vypadá hezká, chvíli ani ne. To samé platí o sympatii. Epizody rozděleny na dva úhly pohledu. Někdy zajímavé, někdy zbytečné. Hlavně to vyplňuje čas. Není to žádná pecka, ale zatím mě to vůbec nevypadlo z hlavy. Zkusím dál.

plakát

Vedlejší produkt (2024) (seriál) 

Docela překvapení. Vyšetřování detektivem u nás ne moc obvyklé. Hlavně z časových důvodů obchází předpisy, ale naráží nejen na pochopení nadřízených, ale nečekaně i na krytí zločinu na vyšších místech. A tady spousta lidí nechápe "otevřený konec". Konec je jasně naznačený hned ve dvou směrech. Novináři a ozbrojený a nasraný důchodce. Co se týče nějakého požadavku na dořešení chování policistů ve vedoucí funkci, tak nic. A tak to přece funguje. Takže normální konec - ne otevřený. A za minisérii velká spokojenost.

plakát

Matematika zločinu (2023) (seriál) 

Určitě nadhodnoceno. A vůbec nechápu ta ocenění.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Jiné zpracování, než u předchozích filmů, hlavně u posledního. Film nemá potřebu nějaké vaty a raději posouvá děj pořád kupředu. Problém opice a lidstvo je sice stále podobný, ale vůbec to nebylo špatné.

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

Od začátku dobré, ale nevypadalo to na výbornou. I ty emoce unesených holek jsou do půlky viditelně umělé (až loutkové). Plusem je, že se seriál zlepšuje od epizody k epizodě a udržuje zájem. Ty emoce se ke konci hodně zlepšily a slimáci se taky přestávají chovat v rámci možností slušně. Ne, že bych si to přál, ale to je prostě realita u těchto zvířecích hovad. K rodinným a soukromým odbočkám postav nemám žádné výhrady. Patří k životu a tady bylo všechno v rychlém sledu. A Gajdošíková překvapila v této naprosto jiné herecké pozici.  Nebudu se vyhýbat formulce "na české poměry ...", protože nejde o světový film, ale o český film a ten taky hodnotím. A Češi tady vyjeli za filmem do extra lokalit a jino-názorových světů a dost se jim to povedlo. Dost se mi to líbilo.

plakát

Kaskadér (2024) 

Ze začátku to vypadalo, že půjde o mírnou blbost. Ale i to byl záměr. V kategorii filmu totiž chybí hlavní zařazení, a to je romantický film, romantická komedie. Nazvat film parodií na romantiku a akční filmy by byla chyba. Ale je tu jistá nadsázka na dané kategorie a pocta do minulých dob. A to je hlavní tahoun celého filmu a proto se tak podařil. Jen to tak chápat. Měl jsem z toho dobrý pocit, jak je to pěkně poskládané a hlavně zábavné. A navíc ta hudba. KISS, Taylor Swift a další dobové záležitosti. Potěšilo.

plakát

Pěkná rebelka (2024) 

Většině diváků to jméno dnes nic neřekne. Protože jsem se hudbě aktivně věnoval  a prodeji hudebních nosičů taky, tak vím o koho jde. A chtěl jsem vědět, kdo to byl (je) doopravdy. Příběh rebelky Gianny je tu podáván zkratkovitě, místy jako v hraném dokumentu. Celý film prolínají malé záblesky vzpomínek na dětství a na panovačného otce. V půlce se tento "vývoj" zastaví, když se u Gianny objeví jakási forma dočasného šílenství. Náhle je tu drama a jiný posun dál. Nemá to samozřejmě grády jako jiné filmy o slavných hudebnících, ale dá se to vidět. Hlavně když víme, o koho jde. 67%.