Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Poslední recenze (319)

plakát

Práce jako každá jiná: Nizozemsko a Německo (2024) (pořad) 

Šin se Sungem jsou úžasná dvojka a tentokrát mě série bavila hlavně kvůli nim, ne tím, co odprezentovali. Líbilo se mi, že sami byli příkladem toho, jak poznáváním odlišností a snahou je pochopit vzniká tolerance vůči nim, ale bohužel jsem narazil na svoje limity. Vše, co tam ukázali, respektuji (sám slovo "tolerovat" nepoužívám, protože mi to nepřísluší), ale většina z toho mi sympatická nebyla. Nebyl jsem ani pyšnej na to, že se asijští moderátoři při rozhovoru s frivolní berlínskou technomládeží v těch genderech úplně ztráceli. I mně více sedla slezina zralejších matadorek masturbace. Ale zase zralé dominy mě nedokázaly přesvědčit, že BDSM je něco hlubšího, ne jen trapné sexuální hry. O něco lépe si vedly (ne)blaze proslulé amsterdamské nevěstky, ale nedá se bez výhrad přijmout argumentace typu: "Moje sestra je zahradnice, já jsem sexuální pracovnice. Nevidím v tom rozdíl." Ani se nedá úplně ocenit, že je v Nizozemsku (bezpečně) pase stát. Nejhorší myšlenky mě napadaly u polyamorních vztahů, zvláště u toho, kde byla typická fag hag se dvěma hošanama. I když jim už kvůli dětem fakt přeju, aby jim to vydrželo. Nakonec mi byli nejsympatičtější naturisti, protože dělali něco pro své zdraví fyzické (otužovali se) i psychické (zbavili se "sexuální objektivizace" druhých lidí a mindráků z toho, jak vypadaj sami). Na další sérii se těším, ale taky si nedokážu představit, která země je ještě otevřenější, když mi přišlo trefný, jak moderátoři zhodnotili divadelní představení se sexem naživo: "Tohle je konečná. To nepřekonáme." // 62% (ale pořád 4* kvůli zábavným průvodcům)

plakát

Vykopni (2010) 

Přidávám se k těm, kteří se hlavně bavili a bylo jim jedno, že je to nejen zábava z nejlehčích, ale i na úrovni videofilmu. Očividně se bavili i herci a titulkář. I góly do vlastní branky ("Ušil jsem nám nový dresy." "Ty vole, vždyť jsou růžový." "Tak moment! To není růžová, to je fuchsia.") // 60% (ale 4* za tu... prdel)

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

"But Guy... I like you." Další z Hitchových filmů často citovaných hlavně pro homosexuální podtext, i když Hitch sám údajně chtěl místo chlapecky jemného Grangera (Guy) mužnějšího Williama Holdena, aby podobný podtext potlačil (navzdory infu v synopsi o alternativní verzi, která nabízí opak). Podle mě se ale Granger zpronevěřil očekávání snad jedině v závěru, SPOILER kdy umírajícího Bruna (Walker) oslovil skoro něžně; ale mohla to být jen snaha zapůsobit na jeho svědomí. Takže to vlastně padlo na Bruna, který de facto odstranil svoji sokyni a po Guyovi chtěl odstranit svůj mužský vzor (otce), aby mohl zůstat sám s matinkou (Psycho za rohem). Umocněno ještě tím, že se Guy pokusil Brunova otce zachránit. A že si Walker roli očividně užíval. Fuj, no. Nicméně bez zbytečného pitvání to byl především výborný a parádně natočený thriller. // 86%

Poslední hodnocení (511)

Práce jako každá jiná: Nizozemsko a Německo (2024) (pořad)

03.06.2024

Vykopni (2010)

27.05.2024

Cizinci ve vlaku (1951)

16.05.2024

Kdo přežije - Austrálie (2001) (série) (S02)

11.05.2024

Souputníci (2023) (seriál)

17.04.2024

Hrůza na jevišti (1950)

12.04.2024

Souputníci - Ulehči si to (2023) (epizoda) (E08)

11.04.2024

Pod obratníkem Kozoroha (1949)

21.03.2024

Pan Smith s manželkou (1941)

09.03.2024

Reklama

Poslední deníček (63)

Oblíbení uživatelé 3.0

(Aktualizace je tučně.)

 

Pořád jsem ale počítal s tím, že nakonec si udělám dynamický žebříček, kam budu postupně doplňovat a následně posouvat spolurecenzenty, kteří mě zaujmou konkrétními recenzemi. Něco podobného jako dělá Matty, akorát s tím rozdílem, že si je dám rovnou mezi oblíbené a nebudu je zmiňovat v recenzi. I proto, že i když jsem uvažoval o poměru hodnocení a recenzí 1:1 (měl bych vysvětlit, proč dávám, kolik dávám), nakonec mi přišlo zbytečné mít v recenzi něco, co už zmínili jiní, často i lépe. Zároveň se ale nechci zase zaseknout při velkém úklidu mj. ve filmotéce, takže recenze hodlám číst zatím jen tam, kde je jich do 50. Což vzhledem k mému... exotickému vkusu by nemělo být málo. A to je další důvod, proč jsem se dosavadními žebříčky cítil trochu svázaný a chtěl bych něco méně osobního a víc ke svému (aktuálnímu) vkusu. Nicméně první čtyřku považuju za pro sebe zatím nedotknutelnou a jen po velmi pečlivém zvážení posílám ven TDK, protože mám dojem, že moje podpora opravdu škodí jeho snahám o komunikaci i s oponenty. (Zbytek není nekomunikativní, ale vypadá to, že je jim to víc jedno.)

 

Jenže jsem si pozdě vzpomněl, že je tu pro uživatele přehled, kdo si je dal a odebral z oblíbených. Pokud bych dělal to, co jsem zamýšlel, asi bych ho některým zaspamoval tím, jak bych si je přidával a odebíral, dokud by se mi žebříček nestabilizoval. Zda-li vůbec vzhledem k tomu, že mám nejen exotický, ale i široký vkus (i ČSFD měla problém mi najít "spřízněné duše"). Nicméně už jsem začal (jsou to uživatelé bez poznámky) a žebříček provětrat chci tím spíš, že jsem si u některých zajímavých a vtipných recenzentů - byť je to dojem zatím z jediné recenze - všiml, že nemají ani jednoho fanouška, natož bod. (Samozřejmě vím, že ti, co jsem zmínil v zápisku o verzi 1.0, se mi vyprofilovali z přednostně nabízených ČSFD podle bodového ohodnocení.) U bodových pozic se ale zastavím a pak uvidím. Třeba počkám, až budu mít u někoho, že měl zaujal už 10 recenzemi nebo tak...