Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (640)

plakát

The Blackburn Asylum (2015) 

Jedná se o místy velmi povedený horor, který bojuje s vlastní nálepkou B. Povedený příběh a prostředí s lacinými triky. Krásné panoptikum vrahounů, které opět v některých scénách bojuje s laciností a komičností. Dá se říct, že scény ve kterých dochází k přímě konfrontaci jsou většinou nepovedené. Naopak záběry na vraždění již bezmocných a připoutaných obětí či prostě jen pouhé „zjevování“ jsou mnohdy nad očekávání povedené a děsivé. Tyto rozpory sice film táhnou ke dnu, ale vzhledem k tomu, že je to Bčko, se to dá pochopit.  Máme tu tedy solidní zabijačku s postupně oddalovaným vyvrcholením, kdy všichni dělali co mohli, aby se udělali..aby film udělali lepším. P.S. Lochlyn Munro se tam jenom mihne…

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Další pomníček. Proč si připomínat takový odpad a ještě k tomu tak věrně? Tohle není historická událost, ze které bychom si měli vzít ponaučení. Tohle je dosti názorné vyobrazení hrůzných činů dvou hyen, které nemá žádnou přidanou hodnotu. Vždyť ani ti policajti je nedokázali sami dřív chytit. Obecně film z policejní práce neukazuje vůbec nic! Takže proč to bylo natočeno? Abychom uctili památku obětí? Ne tohle rozhodně uctivé k obětem a pozůstalým nebylo. Abychom pochopili motivaci a temnou stránku jejich povah? Ne, ani to film neobjasní. Spíš poukazuje na to, že je to velmi snadné. Abychom se poučili? O čem? Leda v tom jak selhal systém…Takovým tragédiím se úplně předcházet nedá. Nikdy nevíte kolik pošuků se kolem pohybuje. Dají se snad jen včas odhalit. Nicméně je na policii, aby reagovala a připravila/poučila společnost. Tohle pouze udělá ze Stodolových nesmrtelné postavy i pro lidi, kteří se o toto téma nezajímají namísto toho, aby v zapomnění shnili ve vězení. Neříkám tedy, že by se filmy na toto téma neměli vůbec točit, říkám jen, že by se neměli dělat podle skutečných předloh. Obzvlášť, když tohle stejně není věrný dokument.

plakát

Between the Trees (2018) 

Krásný horor s klasickou zápletkou, kdy si parta kamarádů vyrazí na lov do divočiny. Děj a hlavně chování postav je moc suverénní a někdy naopak příliš okatě laxní a odkazuje na to, že všichni přesně vědí, co bude následovat i přes to, jakého odporného Fantomase objeví. A to zabraňuje tomu, aby divák skutečně uvěřil a prožil s herci jejich „trápení“. Jakoby herci říkali: „Tohle je přece jen film, tak klid“. K tomu všemu se přidává nepovedená snaha o jakýsi vnitřní boj a následné psychické rozpolcení jedné z postav. Toto mi přišlo naprosto zbytečné a velmi matoucí obzvlášť pro takový druh filmu. Druhá polovina obecně je zmatená a plná nelogických blbostí. Postavy jsou ale sympatické a mě jen mrzí, že hlavní drsňák……No to nebudu psát. Kamera, prostředí, hudba – vůbec to není na Bčko špatné.

Poslední hodnocení (2 288)

The Blackburn Asylum (2015)

10.06.2024

Between the Trees (2018)

06.06.2024

Zevlovat a prudit (2009)

04.06.2024

Extortion (2017)

04.06.2024

Treehouse (2014)

04.06.2024

The Facility (2012)

03.06.2024

Případy podporučíka Haniky (1989) (seriál)

03.06.2024

Barbar (2022)

02.06.2024

Arctic Void (2022)

31.05.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii.....

tamtadydydýýýjamtararááá

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii.....