Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Shit 

všechny recenze uživatele

A já to věděl, že jsou zubaři zlí. Dentist neni rozhodně žádnej hrůzostrašnej horor, ale člověka děsí už jen z toho důvodu, když si představí, jak mu někdo podobnej bude brutálně rozvrtávat zub, dokud se nerozpadne, ovšem i když to neni nijak hororvě děsivý, tak je to fakt moc pěkně udělaný, Brian Yuzna už má nějaký zkušenosti z re-animátora a tady zubařský zákroky dr. Feinstonea rozjíždí celkem zajímavě, kdy to nejlíp schytá asi účetní, hehe, neni nad roztahovač úst a je tady taky zajímavý poučení, že pokud si budeš 3x denně čistit zuby a nejíst sladkosti, tak přežiješ návštěvu dentisty. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parádní film béčkového rázu s řádně šíleným "Dentistou" Corbinem Bernsenem v hlavní roli. Znáte tu nervozitu, klepání nohama a neklidné pocity proudící celým tělem, když sedíte v ordinaci u zubaře? Víte, co Vám asi bude dělat. Jak se hlučná vrtačka blíží k Vaší dutině otevřené dokořán, vaše oči strnule upřené dopředu či zběsile těkající z jedné strany na druhou, abyste odhadli, ze které "to" přijde nejdříve. Nad Vámi se sklání zubař s rouškou přes ústa, svítí vám lampou do obličeje a sestřičce říká: "Sestři, připravte se, budeme vrtat..." Zavíráte oči a přejete si, se sepnutýma, zpocenýma rukama, aby to už bylo za Vámi. Dr. Alan Feinstone je zubař, kterého byste nechtěli ani minout na chodníku. Jeho posedlost čistotou, paranoidní představy a odpor ke špíně, zkaženosti a nesvědomitosti svých pacientů ho postupně dovede až k šíleným, brutálním a nelidským metodám. Pokud byste návštěvu u něj přežili, čistili byste si zuby klidně dvacetkrát denně, protože všude by se před Vámi, jako přízrak a hrozba stále vynořovala podoba postavy v bílém plášti a s šíleným šklebem by Vás strašila, dokud byste nepřišli o rozum. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ľahko ujetý horor o zubárovi, ktorému po zistení že ho žena podvádza s iným mužom regulérne prepne v hlave. Corbin Bernsen stvárnil psychopatického zubára presvedčivo, zápletka je originálna a jemne béčkový nádych spolu s réžiou Briana Yuznu dodávajú Dentistovi veľmi čudný a nezvyčajný feeling. Scenár a niektoré dialógy sú zaujímavo napísané, krvavých scén nie je veľa, ale keď na ne príde sú spracované obstojne. Zaujali ma i rôzne detaily, close up zábery, spomalené scény, resp. spracovanie halucinácií, bludov a rodiacej sa psychickej poruchy hlavného hrdinu. Veľmi nezvyčajný film, ktorý ťažko zaradiť k niečomu z dnešnej tvorby a ktorý ma vo výsledku svojim spôsobom docela bavil. Keď si dá človek trochu námahy, tak aj takéto netradičné filmy sa dajú nájsť na Netflixe. 70% a slabšie 4. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil na pořádně extrémní úlet:(.Nenechte se zmást názvem,sice to o dentistovy je,ale nějakou jeho krvavější prácičku nečekejte.Jde spíš o pohled na pošuka,co zneužije svého povolání,ale zneužije ho tak nějak nijak.Všichni okolo se totiž chovají jako naprostí pitomci,takže vyřídit si vlastně zaslouží,hlavní magor se však všech zbavuje naprosto nudně a plytce.Corbin Bernsen svého dentistu navíc neskutečně hnusně přehrává a nedá se na něj prakticky dívat.Dentista není horror,spíše bych ho hodnotil jako špatný psychologický televizní film a podle toho také vše vypadá a dopadá.Zítra klidně jdu ke svému zubaři,tahle pohádka mě skutečně nemohla rozhodit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Perly v inak svinskej grcanici sú minimálne tri: 1. okázale starosvetsky dekadentná dentálna izba - raj zatuchnutej romantiky a operných árií sa tu snúbi s trhaním zdravých zubov, 2. nástroje, používané zubárom vo chvíľach halucinačnej nasranosti, pripomínajú skôr kovové monštruozity používané pri rozoberaní chrupu mŕtvol; vtedy je nevyhnutné nasilu roztiahnuť ozrutnými kovovými maticami čeľuste nebožtíkov, 3. scéna rozpidlikania pacientkinej zdravej stoličky vŕtačkou na kokosovú múčku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama