Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, jemuž se dostalo ještě lepšího zpracování. V dnešní době by to už určitě taková bomba nebyla, ale tehdy muselo takhle kvalitní skloubení hraného a animovaného filmu způsobit velkou slávu, a to zdaleka ne jen u malých dětí. Králík Roger a i ostatní kreslené postavy jsou více než fajn, ale ne tak jako příjemná Zemeckisova režie, která dává prostor velké škále postav a hromadě vtípků, nebo Bob Hoskins a hlavně Christopher Lloyd, jenž jako nelítostný soudce prostě nemá chybu. Uběhlo již skoro 25 let, ale tenhle kouzelný snímek stále nenašel ve svém žánru přemožitele, a i za to si plné hodnocení jednoznačně zaslouží.. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hravé žánrovky pojící v sobě hraný i animovaný film mám už déle v oblibě díky tvorbě Karla Zemana a snad právě tento prvek mě původně nejvíc nalákal na tuto dodnes svěží pohádkovou crazy komedii z dílny Roberta Zemeckise... a Králík Roger má v sobě nejen opět zcela jiným způsobem využitou kombinaci herců, triků a animací v originálním námětu, ale stejně tak velmi příjemnou retro atmosféru poválečného filmového studia, sympatického neokoukaného herce s vtipným pohledem suchaře v hlavní roli a navrch spoustu vydařených gagů, hlášek, vtipů a jiných skvěle využitých nápadů. Perfektní... Jsem velmi spokojen jako divák skromnější, který se chtěl tentokrát zejména s úsměvem a dobrou náladou pobavit u zábavného, oddechového kousku s napětím i vtipem, a zároveň i jako divák náročnější – očekávající, nacházející i oceňující obrovskou tvůrčí invenci a nápaditost. Docela by mě i zajímalo, jak se Zemeckisovi povedl jeho návrat k fantasy komedii pojící hrané a animované prvky po 30ti letech ve snímku Vitejte v Marwenu (2018), ale tam se vzhledem k zdejšímu hodnocení zatím hodně obávám, že výsledek v tomto případě zdaleka nebude tak skvělý a že podobně kouzelné filmové žánrovky jsou dnes v případě Zemeckise už spíše minulostí... [85%] ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že pořád takhle nádherně může vypadat film z roku 88’. Tehdy to muselo být jako zjevení. Už jenom proto, že se tu objevily postavy jak od Disneyho, tak od Warnerů. Kdybych film viděl poprvé v dětství jako Space Jam, zřejmě bych si jej užil víc, i tak je to ale pořád zábavné. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

najlepší kombinovaný film vôbec a vynikajúca zábava takmer pre každého.zemeckis je pre mňa druhý spielberg. Hollywood 30. rokov. Populárna hviezda animákov, králik Roger, je obvinený z vraždy. Obeťou je údajný milenec jeho manželky Jessicy, ktorá nie je vôbec zlá, iba ju tak nakreslili. Väčšina hlavných protagonistov je totiž kreslená a zasadená do alternatívneho sveta, kde sú kreslené postavičky súčasťou reálneho života. Tvorca peciek ako Forrest Gump alebo Stroskotanec, sa tu mohol aj napriek komplikovanej a náročnej realizácii projektu skutočne vyblázniť. Štylistické cvičenie, trikový pokrok a úžasná zábava v jednom. Doteraz neprekonaná a asi aj neprekonateľná kombinácia hraného filmu s animákom. Už od úvodnej grotesky neuveriteľne vtipná, nápaditá a hravá variácia na film noir sa stala okamžite kultom a obrovským hitom. Nádherne vymyslený svet, zaplnený množstvom populárnych aj špeciálne pre film vymyslených postáv si zamiloval každý filmový fanúšik. Držitel 4 Oscarov a troch dalších nominácií. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když odhlídneme od faktu, že jsem na tenhle film jako malej koukal jako u vytržení a napodoboval Soudce, takže pro mě je to klasická kultovní nepřekonatelná zábava, i dnes musím uznat, že je to výbornej film. A herectví Boba Hoskinse se tímto snímkem krásně ukázalo světu. I když je to občas až barevně kýčovitý, není to kýč už jen protože ta kýčovitost tu mám parodovat klasický disneyovky. Taky se mi hodně líbila spolupráce mezi studii, jsou tu všechny postavičky od Disneyho i od Warnerů a kdoví od koho všeho ještě. Jen myslím Toma a Jerryho jsem tam nikde nezahlídl. Mimochodem, víte koho tu hrál Frank Sinatra? Ten zpívající meč, kterej si Valiant vezme na obranu. Já věděl, že je mi jeho hlas blízkej od dětství. A ta Rogerova manželka, řekněte mi, kam dala oči? Ta byla moje první láska, i když jsem si to vlastně nikdy neuvědomil. A atmosféra tohohle snímku je tak nádherně dobová, že člověk má pocit, že to je občas spíš dokument než cokoliv jiného. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Film definitívne dokončili až 12 hodín pred oficiálnou premiérou. (Hystory)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. června 1988 v New Yorku. (Varan)
  • Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama