Reklama

Reklama

Super Mario Bros. ve filmu

  • USA The Super Mario Bros. Movie (více)
Trailer 11

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 11

Recenze (311)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl Nintendo a ke značce jsem maličko přičuchl, dnes je však můj vztah k této konzoli a jejímu portfoliu složitější. Věděl jsem, že kino mě neláká, ale Illumination (na rozdíl od recenzentů, možná) dlouhodobě fandím a věděl jsem, že si takovouhle událost nemůžu nechat ujít. Trošku mě subjektivně štve, že se nejvýdělečnějším filmem roku pravděpodobně stane tento animák, ovšem diváci mají celkem jasno. Pravdou díž, že se nakonec šikovným tvůrcům povedlo mě s japonskou licencí postupně obměkčit a zatímco jsem se většinu filmu cukal a nechtěl přistoupit na tuto, stále v mých očích, dětskou hru, finále mě regulérně bavilo a nemůžu tomu zkrátka napálit příliš přísně tři hvězdy. Sedmička to za mě stále je, ačkoliv tematicky mi to nic neříká a ze záplavy budoucích sequelů radost nemám, jedná se zkrátka o nenáročnou zábavu pro celou rodinu, při níž si ani dospělí nebudou muset vypíchnout oči jako třeba u Tlapkové patroly a podobných hrůzných vymejvaček mozků. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo, moc mě to nebavilo. Neteře se ale smály dost, což bylo nejdůležitější! Já si myslel, že jsem v 41 letech jasná cílovka, ale nějak mě to minulo, a to mám Nintendo Switch, videohry miluju, ale Mario si zasloužil víc, a nevím jestli dospěleji, ale určitě zábavněji a možná i víc bláznivě a akčně. Ani těch eastereggů jsem moc nepochytal. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Super Mario Bros. ve filmu v zásadě možná dopadli tím nejlepším možným způsobem. Výsledný film je svižnou záležitostí, která je na úkor faktu, že je videohrám věrná až příliš, jedním svižným videoherním záznamem, který ovšem slušně pracuje se zákonitosti původního světa a zvládá herní mechaniky schopně zasadit do nějakého funkčního celku. O poznání příjemnější výsledek, než bylo snadné se ještě pár dnů nazpátek obávat…. Více zde  ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kasovní kometa letošní sezóny je sice přinejlepším nadprůměrný animovaný film, ale věřím tomu, že jsme všichni hráči na Mariovi odrostlí velmi rádi, že to dopadlo alespoň tímto způsobem. Důstojný filmový nástupce, který dokáže pobavit jak malé tak i velké diváky a díky svému kasovnímu úspěchu je jisté, že se v následujících letech budeme hojně potkávat se všemi možnými pokračováními a originy dalších postav. Na jednu stranu je to super, na stranu druhou víme, jak k podobným výstřelkům přistupovali studia v minulosti a to je tak trochu zdvihnutý varovný prstík. NIcméně Super Mario Bros je velmi dobrá svižná zábava pro celou rodinu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Super Mario Bros. Movie" je skutočne poriadny fan-service. Možno by mi nevadilo, keby sme sa tu dočkali ešte niekoľko ďalších bonusov, no na to môžu slúžiť pokračovania. Nepotrebujeme sa namlsať hneď takto na úvod. Každopádne, čo sa týka ostatného platí asi všetko, čo tu už bolo spomenuté. (Berte ale do úvahy, že som to sledoval so slovenským dabingom). Postavy? Skvelé. Myslím si, že Mario a princezná Peach sú stvárnení skvele, rovnako som nemal problém uveriť obrovskému egu Donkeyho Konga a Luigi by si možno zaslúžil trošku viac času, no väčšina jeho scénok je v zajatí. Bowser je podľa mňa spravený veľmi zaujímavo. Na jednej strane pôsobí tvrdo, no súčasne sú potom s ním momentky, kedy som rozmýšľal o čo tvorcom išlo. Je to vtipné a musím uznať, že skutočnosť, že je zamilovaný do princeznej ma pobavila a rovnako aj jeho snaha o romantiku a všetko je dobré v rámci komédie. Nájdeme tu aj jednotlivé power-upy, kde máme možnosť plne vidieť ich funkcie a vidieť Maria rásť, byť ako lasička, princezná využije kvetiny na trošku akcie... je tu toho dosť. Animácie? Skvelé. Toto je farebné dobrodružstvo pre celú rodinu, na ktoré sa veľmi príjemne pozerá. Má to všetko čo potrebuje a vyzerá to kvalitne. Dôvody prečo filmu nedávam vyššie hodnotenie je miestami trošku veľká snaha o komédiu, záverečná akcia (hoci dobrá) pôsobí tak trošku ako moment nasilu a skutočnosť, že som sa nedočkal stretnutia s Wariom. Pravdepodobne sa dočkáme v pokračovaní, no nechám sa prekvapiť. Platí ale jedno. Ak chce animovaný film, ktorý vás pobaví a dopraje 90 minút solídneho rozptýlenia, toto je dobrý kandidát. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Když Mario s Luigim získají power-upovou hvězdu, hraje v pozadí píseň z původní videohry, která se spustí, když hráč získá speciální hvězdu. (SpiderBoy)
  • Charles Martinet, hlas Maria ve videohrách, namluvil svou postavu Giuseppeho ve většině světových jazycích. (Lucas005)
  • Když se Mario a Luigi dostanou do podzemí, v pozadí hraje stejná píseň, jako když se do podzemí dostaneme v původní hře „Super Mario Bros.“. Rozbitá zeď, kterou bratři prochází, je navíc ve tvaru Mariovy hlavy z videohry. (SpiderBoy)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Reklama

Reklama