Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dve veci to delili od statusu totálnej animovanej parády: lepšie finále (šaman a Cortéz mali hrdinom ešte nejako skomplikovať život - nábeh bol na to tak obrovský, až ma napadlo, či nešlo o prepis scenára na poslednú chvíľu) a lepšiu gradáciu k nemu. Inak fakt bez výhrad. Výtvarná stránka je nádherná, hrdinovia sympatickí, hudba Powella a Zimmera lahodí uchu a samotné El Dorado pôsobí na diváka (ktorý je pri podobných zápletkách tiež svojho druhu objaviteľ) tým správnym jaw-dropping efektom. A ešte malá drobnosť - tento film má asi najerotickejšie vyzerajúcu ženskú postavu, akú kedy kto nakreslil pre detský animák. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma ELDORÁDO veľmi sklamalo. Čakal som výpravný dobrodružný animák, ale dostal som pomerne nudný film, ktorý starším nemá veľmi čo ponúknuť. A to mám animáky celkom rád. Všetky dobrodružné scény (ktorých je minimum) sú nedotiahnuté, ako napr. scéna úteku z lode a následná búrka, ktorú tvorcovia odbili pár zábermi. Čo mi ale prišlo ľúto, bol záver filmu, kedy na mesto Eldorádo tiahne Cortezova armáda, ale na vzájomný stret nedôjde. Nevýrazná je i orchestrálna hudba, čo ma dosť prekvapilo, keďže sú pod ňou podpísaní Hans Zimmer a John Powell. Ale pesničky sú pekné. ()

Reklama

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Výborná, osviežujúca a zábavná animovaná rozprávka od štúdia Dreamworks, ktorá Vás nadchne prepracovanou, pestrofarebnou animáciou, vtipným scenárom, zaujímavým dejom a dobrodružnými scénami. Eldorádo spracúva známu legendu o bájnom juhoamerickom meste Inkov celom zo zlata, ale trochu pletie historické fakty, keď do deja zasadzuje postavu Hernána Cortéza, dobyvateľa aztéckej ríše v Mexiku. Hudbu zložil vynikajúci Hans Zimmer v spolupráci Johna Powella, oproti jeho iným dielam je však o niečo slabšia. No a piesne Eltona Johna sa mi príliš nepáčili a myslím, že sa k deju ani veľmi nehodili. Krásna animácia však aj tak zatláča hudbu do úzadia a je základným pilierom tejto milej a príjemnej snímky. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený, grafickými a digitálními efekty nepoznamenaný, postaru ručně kreslený animák, který na vyšší level vyzdvihují písničky Eltona Johna. Dobrodružný příběh + vtipná dvojce postav společně s koněm, výrazně připomínajícím toho z pohádky Na Vlásku, k tomu přidejme mou slabost pro animáky a čtyři hvězdy jsou na světě. PS: Měl jsem velké štěstí, že jsem film viděl ve verzi s českým (jako vždy u animáků kvalitním) dabingem, ale nedabovanými (do češtiny nepřezpívanými) původními písněmi Eltona Johna. Věřím, že v případě českých songů by dojem z filmu šel minimálně o jednu hvězdu dolů. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)
  • Pásavec sa volá Bibo podľa člena štábu Biba Bergerona. (toi-toi)
  • El Dorado nehľadal Hernán Cortes, ale iný conquistador, Francisco Pizarro. (toi-toi)

Reklama

Reklama