Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (250)

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť pokojne aj za 5*, pretože je to poriadna adaptácia, ktorá nemá len srdce, ale aj gule (a naopak). Lenže z Porthosa museli urobiť bisexuála a neviem si zvyknúť (vlastne už od prvých informácií o obsadení, cez ukážky... a samotné sledovanie filmu mi to už len potvrdilo) na Milady Evy Green. Inak to má všetko, čo má vynikajúci dobrodružný film, ktorý adaptuje knihu, mať. Fanúšik si lebedí nad (ostatným) obsadením a plastickým, plnokrvným stvárnením postáv, výpravou aj atmosférou a oceňuje šikovné zmeny oproti predlohe, ktoré sa tu všetky do jednej (tie čo som zaznamenal) udiali skutočne iba a len v záujme hustejšej a prehľadnejšej dramaturgie (napríklad si vlastne už teraz ani nedokážem predstaviť, že by v tomto filmovom spracovaní mali vystupovať sluhovia mušketierov, nech sú v knihe akokoľvek príťažlivými a plne funkčnými postavami). A nakoniec aj toho Porthosa obkecali slušne ("som pôžitkár, je mi jedno, čo sa mi dostane na tanier či do postele") a Milady plne vynahrádza Constance (tu slobodná), ktorú keď som uvidel v prvej scéne, zlomilo mi to srdce a finále príbehu pre mňa bude po emočnej stránke riadne náročné (a teda presne také, ako má byť). Takže druhá časť (tentokrát na 110% v kine), snáď, za plný počet a ja si tento dvoj-film budem vedieť s láskou a nevyhnutne zaradiť na originálnom nosiči do svojho archívu, po boku najmilovanejších filmov. O to radšej, že dnes sa už výborné romanticko-dobrodružné filmy netočia a teší ma, že sa to podarilo práve Francúzom a s ich vlastným príbehom. Len to prosím neposerte! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U Tři mušketýři: D'Artagnan Martin Bourboulon a spol. k adaptování legendárního románu Alexandra Dumase přistupují krapet jinak, než většina známých adaptací, výsledkem je poté realističtější a vážnější záležitost, která známý příběh představuje v krapet jiném světle, přesto se jedná o řemeslně zdařilou a dostatečně vtahující záležitost, která snadno vyvolá zvědavost na druhou část. Příklad evropského velkofilmu, který by se v Hollywoodu neztratil.... ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší adaptace! Špička! Syrové, špinavé, zábavné, naprosto dokonalé kostýmy i obsazení, svižné, s krásnou hudbou a inteligentní režií, echt francouzské, že to snad víc ani nejde! Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale zdá se, že bezhlavé šílenství konečně opadavá a opatrně se vracíme do bodu, kdy to na filmových, evropských, středověkých, královských dvorech nevypadá jako na zastávce v Senegalu. BiPorthos rozesmál. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Frantíci mluví francouzsky, Britíci anglicky, žádné povinné castingové kvóty, žádný přiblblý humor - co se to děje? Druhá nejlepší adaptace, co jsem viděl - na verzi z roku 1973 totiž nedám dopustit. Jen Evik toho zatím moc neukázala a nesedí mi herec Richelieua. A kde je Rochefort? Královna je škaredá jak noc, takže si říkáte, jestli Buckingham netrpí nějakou oční vadou, případně nestandardní sexuální preferencí, ale jinak je to prostě dobrej film. Nic víc, nic míň. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jsem devadesátkové televizní dítě, takže co se týče adaptací francouzské klasiky Alexandra Dumase, vyrostla jsem na americké verzi s Charliem Sheenem, Kieferem Sutherlandem a soundtrackem od Bryana Adamse. Nová francouzská verze mě uchvátila svým klasickým zpracováním, dokonalým obsazením (žádné plnění kvót a casting herců a hereček, kteří by se těžko objevili ve Francii 17. století). Rozdělení na dva díly neskutečně prospělo samotnému příběhu, protože je najednou spousta času na rozvíjení vedlejších zápletek. Film přesto ani na minutu nenudí, pořád se v něm něco děje, při některých scénách jsem ani nedýchala a u napínavého závěru (samozřejmě s cliffhangerem lákajícím na pokračování) jsem si i hezky pobrečela. Chci se jet podívat do Versailles, přečíst si knížku a konečně po letech zase nakopnout francouzštinu. Když ve vás film probudí tyhle pocity, nejde hodnotit jinak. A nemůžu se dočkat prosince a dvojky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (24)

  • Počas záverečných titulkov je ešte jedna krátka scéna. (Arsenal83)
  • François Civil bol prvou voľbou a prvým hercom, ktorý bol do projektu obsadený. Jeho detským snom bolo hrať D'Artagnana. Keď sa začiatkom roka 2020 dozvedel, že producent Rassam sa s ním chce stretnúť a porozprávať sa o projekte, rozhodol sa dať zo seba všetko, a tak si upravil fúzy, dal si vlasy do malého copu a počas stretnutia sa vydával za D'Artagnana. Dokonca klamal Rassamovi tým, že mu povedal, že "Traja mušketieri" sú jeho knihou na nočnom stolíku a že ju pozná naspamäť, hoci si ju kúpil len dva dni predtým ako audio knihu a počúval ju trojnásobnou rýchlosťou, aby urýchlil príbeh a bol pripravený na stretnutie s Rassamom. Všetko však zafungovalo, Civil Rassama presvedčil, že je ideálnou voľbou do hlavnej roly a Civilovi pomohla aj pandémia, počas ktorej mohol knihu reálne prečítať. (Arsenal83)
  • Postava D'Artagnana ostáva nemotorná ako z románu, ale jeho neohrabané dvorenie Constance Bonacieuxovej upravil sám Civil tak, aby bolo v jeho postave viac rešpektu: „Ten muž dnes nezastáva to isté miesto ako v 17. storočí, a preto som bol pri svojich scénach s Lynou Khoudri pozornejší.“ (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama