Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hutný námět a velmi snaživý Adam Driver bohužel nestačí zachraňovat neskutečně tuctovou režii a nenápaditou práci se scénářem, která splňuje jen to holé dramaturgické minimum, aby se tomu dal říkat survival thriller. Snímek je to relativně krátký a některé scény z traileru v něm dokonce chybí, přesto i tak působí vycpaně a pár komediálně laděných scén za doprovodu hudby jako z Looney Tunes je opravdu na pozdvihnutí obočí. Téhle zápletce by slušelo béčkovější, drsnější, eRkové zpracování, klidně s méně dinosaury a více nočními scénami, kterými by se dala schovat nedokonalost efektů, ale tvůrčí ambice ukázat co nejvíc se zde bohužel skloubily se schopnostmi vyprávět co nejmíň a nejméně zajímavě, a nejsem si tím pádem jistý, čím a na koho to má ve finále vlastně udělat nějaký dojem. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ty koky.. taková srajdovina :(. Lákalo to na akci, ale i ta trpí jak pes na úkor peněz a budování vztahu hlavní dvojky, který ale vůbec nefunguje. Spíš je to místama snad i trapňučké. Přitom námětově by z toho mohl být film roku! Jako pitch je to ok, tak snad si toho všimne někdo zhora (ne Emmerich) a překope to někdy to krasojízdy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvůrce 65 opravdu nepodezírám z toho, že chtěli natočit něco jiného než zábavnou blbinu, která nebude úplně hloupá. A to se jim povedlo. Adama Drivera je pro takové filmy sice škoda, ale když už se do toho pustil, je dobře, že to navzdory všem těm problémům neskončilo průšvihem. A Ariana Greenblatt je zlatíčko! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšil a snad proto o to větší bylo zklamání. V podstatě se jedná o rodinný film, na který mohou koukat i menší děti. Ano, tak je ten scénář jednoduchý a tupý. Klišé následuje klišé, jeden už ani nespočítá kolikrát to všechno už viděl. Některé ještěrky byly fajn, milovník paleontologie a Putování s dinosaury vždycky ocení výlet na zemi v tomhle ještěřím období. Pokud se potvory žraly navzájem, nebo honily hlavní duo, ještě to šlo. I když některé úniky působily opravdu směšně. Jenže o čem by film byl, kdyby Mills nebo Koa skončili hned v páté minutě v nějaké zubaté tlamě. Horší bylo, když se parta tyranosaurů rozhodla očesávat plechy z modulu. To jsem fakt nepochopil a možná, že některé nalezené šrámy na zkamenělých kostrách těchto zabijáků nejsou od soubojů jak si možná někteří vědci mylně vysvětlují, ale vlastně to jsou šrámy od ostrých kovových výčnělků rakety.  To načasování s událostmi, které následně postihly Zemi jsem odhadl celkem rychle a pak už jen sledoval jak to celé dopadne a zda na závěr nebude adopce na plážičce.  Jestli jo, nebo ne, musíte zjistit sami. Mne trochu zklamalo, že ta loď z budoucnosti jakkoliv moderně vybavená ve svých útrobách nesla předměty dnešní lidské potřeby. Tácky, obvazy, plechové kelímky s mastičkou... Sakra když je něco sci-fi, tak si trochu pohraji i s výbavou ne?  No asi ne. A tak tedy dávám za dvě jedovatý jahůdky! Nepapat! * * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Blbina, ale trvá len hodinu a pol a ak nečakáte Miloša Formana, alebo Spielberga, ale nenáročné akčné sci-fi dobrodružstvo s dinosaurami, zarasteným chlapom s puškou a malým dievčatkom, ktorému musí chlap striedavo pomáhať a striedavo zo sra*iek ťahá ono jeho, mohli by ste byť v rámci možností spokojní. Žiadny zázrak, ale ani katastrofa. Mix Jurských parkov, Hyamsových Lovcov dinosaurov (ehm) a Shyamalanovho Po zániku Zeme (ehm ehm). Za mňa vcelku chytľavé a kvitujem, že sa to na nič nehrá, nemyslí si to o sebe nič viac, než čím je a ani sa len zjavne nesnaží byť niečím viac. Je si to skrátka vedomé svojich vlastných limitov. Asi tuším, čo na tom lákalo Adama Drivera. Narodil sa v San Diegu a v tomto americkom meste ako všetci vieme sa odohráva veľkolepé finále dvojky Jurského parku. Tak si Adam po pár desaťročia zrejme povedal, že nastal čas natočiť si vlastné dinodobrodružstvo. Triky sú fajn, výprava tiež. Celé je to ale také neskutočné klišé, až ma to fakt prekvapilo. V tom filme nie je snáď ani sekunda originálna. Všetkého, čo budete čakať, sa na 99% dočkáte. Je to také predvídateľné, až ma to fakt miestami zaskočilo. Produkcia Sam Raimi. Kytka! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama