Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Satan 

všechny recenze uživatele

Scénka s tím malým zvířátkem jak najednou vyplázne hrozitánský jazyk a poté se svalí mě uchvátila k smíchu stejně jako létající ještěr v obchoďáku nebo moucha uvnitř Orlanda Jonese. Skvěle tu zahrály všechny hlavní postavy v čele s Davidem Duchovnym. Jediná výtka je tak trochu přiblbý příběh, ve kterém nejde o invazi mimozemšťanů, ale o to, aby se v kině všichni pobavili. Vydařená sci-fi komedie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie od režiséra slovenského původu, který s tímto žánrem má nemálo zkušeností. Ne že bych se u filmu nenasmál to zas jo sice ne tolik jak bych očekával, ale herci co tam hrajou jsou mi sympatičtí a vcelku dobře se sehrávají. Konečná scéna s klistýrem se mi teda hodně líbila a i když to byla reklama na šampón Head and Shoulders tak tomu dodalo švih a celkem dobře film zakončila. --- Chyť ho! – Chyť ho? Hele v tom filmu umřel černej první takže si ho chytni sám ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže to nie je tak nabubrelé ako Muži v čiernom, tak je to sympatickejšie. Super námet je zrežírovaný fajn, obsahuje aj zopár scenáristických nápadov, len tomu zúfalo chýbajú šťavnatejšie a vtipnejšie dialógy. Čo je skutočne dosť prekvapujúce, keď tie fóriky vymýšľajú hneď traja scenáristi, ale možno práve v tom bol ten problém. Selén príjemne prekvapil, nakoniec celé dielko posunul aspoň k tomu priemeru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Doteraz som sa tomuto filmu vyhybal lebo mi trailery pripadali neskutocne nudne a behom celeho filmu som sa zasmial iba raz. Dost ma srali strasne hlupe postavy (najotravnejsi je Seann William Scott ako totalne vylizany dement), ktore su aj dost mizerne obsadene a prizemny humor postaveny na tom, ze sa niekto potkne. Zapletka by snad mohla fungovat, ale v tomto primociarom jednoduchom prevedeni je dost slaba. Z postav ma zaujal iba v tej dobe este giganticky tucny Ethan Suplee ako hlupy student, ktory nakoniec prekvapi s genialnym napadom ako porazit votrelcov. Jednu hviezdicku davam len za triky, ktore su stale solidne. Vysledkom je ale nevtipna nudna komedia. 3/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)

Reklama

Reklama