Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém jsem se zamiloval do Noomi Rapace. A kdyby v něm bylo ještě trošku více krve a méně fekálií (fakt nechápu, proč je na sílu tlačit do skoro každé "cáklé komedie", a myslet si, kdovíjak to nebude svěží a vtipné?), šel bych s hodnocením klidně vejš! Každopádně mám po tom chuť začít se zajímat o norskej rock, soundtrack tu funguje znamenitě. [Netflix] ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně zábavná krvavá jízda od začátku do konce. Totální úlet s neskutečně vymazleným scénářem, pořádnými gore efekty, pěkně nabouchanými záporáky, homo Davem a především ústřední dvojicí, která se nejdřív hrozně nesnáší, aby se pak vlastně zachraňovali před nebezpečím, které na číhá. Jako třešinka na dortu je potom otec hlavního hrdiny, který se svojí scénou s autem rozstřílel úplně všechno. Norové se tedy pořádně vytáhli. Aneb Pán a paní Smithovi trochu jinak 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vyvedený film, který pohodářům zahýbe bránicí stejně snadno, jako dokáže citlivějším jedincům zvednout žaludek. Norští tvůrci se toho nebáli a záležitost, jež mohla být tuctovou home invasion, vyšperkovali tak, že by se za ni nemusel stydět ani Quentin Tarantino. Jen by mu tam asi chyběly dvě hodiny řečnění:-) Snímek to byl velmi násilný, lidská anatomie tu byla krutě řezána, bodána, střílena, sekačkována, trhána i tříštěna, pročež se porůznu povalovala okolo a ulpívala na všem možném ve stavu pevném i polotekutém, a přesto všechno nechybělo i značné množství kvalitního (převážně černého) humoru. Nebýt toho, že postava Noomi Rapace vykazovala odolnost T- 1000, přihodil bych i pátý kousek, takhle musí stačit lepší čtyři. 4*+ ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Aneb I takto se dá řešit manželská krize. Tommy Wirkola je v podstatě takovou norskou verzí Edgara Wrighta. Vsadil bych i všechny své vlasy na to, že je obrovským fanouškem jeho Cornetto trilogie. Jeho nejnovější snímek Cesta za smířením je v podstatě taková krvavější a vtipnější forma filmu Pan a paní Smithovi, akorát s kvalitnějším scénářem a lepším závěrem, který celkový děj řádně zakončí. Přijde mi ale trochu škoda, že Wirkol poměrně brzo opustil onen motiv "manželé jsi jdou krku", na který film láká, ale ve skutečnosti se ho drží vlastně jen jednu třetinu. Myslím, že by bylo poměrně zábavné sledovat, kdyby se vyvíjel déle. Klasicky nás ale ten dánský plantážník neošidil o krvavé a brutální scény (ovšem zároveň hezky kreativní), které jsou natolik absurdní, že se u nich musí člověk prostě řehtat. A svým způsobem je to i dost uvěřitelný film o krizi v manželství. Ne snad, že bych doporučoval si z něho brát příklad, ale na konci filmu jsem si o hlavních dvou hrdinech říkal něco ve stylu: ,,Sakra, to je chemie!" Herci vynikající, stejně tak i pozvolně gradující tempo. Finále možná trochu přepálené, ale ve výsledku to vlastně funguje. Důležité je, že to je po celou dobu dobrá sranda. Průměrné 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama