Reklama

Reklama

Kam motýli nelétají

  • Slovensko Kam motýle nelietajú (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Daniel je divnej týpek, který žije odevzdaně svému osudu s věčně rozhádanými rodiči. Od lidí si drží odstup, nemá žádné přátele, nikdo mu nerozumí, je jinej. Bude mu devatenáct, a to poslední, čím by teď chtěl trávit svůj čas, je příprava na blížící se maturitu. Adam je jeho třídní učitel. Je to gay, žije ve svazku se svým mladším partnerem Davidem a svoje přísně střežené soukromí nechává zamknuté za dveřmi jejich bytu. Daniel a Adam zkrátka žijí každý ve své bublině. Až do chvíle, kdy se spolu ocitnou v ohrožení života. Ztraceni ve tmě, odstřiženi od zbytku světa, hledají společně cestu ven. Jak daleko budou ochotni zajít? (boood)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (19)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak filmy propagující LGBTQ+ budou hodnotit budoucí generace diváků. Dost možná z nich budou mít podobné pocity, jako má dnešní mládež z budovatelských filmů z padesátých let. Posluhovačů jakékoli momentálně panující ideologii se vždycky našlo dost, hlavně mezi těmi méně schopnými umělci. Táhněte s takovými filmy někam, kam motýli nelétají! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nevydržitelně dlouhý a nudný film. Autoři se pokouší rozpoutat psychologické drama v jeskyních, ale nefunguje ani jedna poloha filmu, ani ten údajný zápas o holý život, provázený spoustou nelogických věcí. Zpočátku jsem docela chválil neokoukané herecké obsazení, ale záhy jsem zjistil, že jim to mezi sebou vůbec nefunguje a jsou to jen neobratní herci. Asi i ta jedna hvězdička je nakonec příliš. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Z filmu je patrná snaha udělat psychologické drama, což je základní chyba, protože na to nemá a ani bych to nechtěl. Tvůrci se měli zaměřit více na tu dobrodružnou část na úkor psycho rozborů. Díky Krejčíkovi to mohlo být i více vtipné. Délka filmu je zbytečně velká, našly by se obrazy, které jsou zbytečné. Nicméně oba hlavní herci skvělí, technicky v pohodě, dobrý konec, takže celkově myslím, že na české prostředí slušný počin. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Je sice plus, že dnes ještě u nás vznikne i film, co jen dokola neomílá křivdy režimů z doby před 100 lety, ale pokud už někdo píše film z prostředí konkrétní komunity, mohl by s ní navázat nějaký kontakt, aby výsledkem nebyla jen koláž nesnesitelných klišé a ještě debilnějších dialogů - vše v typicky čecháčkovsky stupidním a technicky nezvládnutým provedení, kterou na pár minut z extrémně přestřelený stopáže "zpestří" příležitostně relativně vtipný Tukan, obvyklý připitomělý product placement a pár fešných středoškolských rozhoďnožek s plavkama zařízlýma mezi půlkama. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mi Jiří Vojta nepřišel moc přesvědčivý gay a Daniel Krejčík mi v některých scénách se svými malinkými vráskami kolem nosu a úst už nepřipomínal maturanta, nicméně vše se tak nějak obrousilo a díky příběhu se z celého projektu vyloupl velmi dobrý film, kde po ukončení ve mě doznívalo poselství příběhu a nemohu nic víc, jen snímek doporučit ... 9887 (a nějací homofobní odpaďáci zde v recenzích jsou mě ukradení) ()

Galerie (133)

Reklama

Reklama